Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 8 januari 2012

Google+ förändrar den sociala världen

När jag just börjar känna mig hemma och bekväm med Facebook, twitter och bloggen, kommer det nya sociala nätverk. Idag tänkte jag berätta om Google+.

Google gav världen något som den inte behövde när de startade det sociala nätverket Google+. Redan tidigare fanns det många olika sociala nätverk att hålla reda på, att uppdatera och besöka. Det är då svårt att förklara hur det här sociala nätverket, Google+, som ingen verkade vilja ha, under december månad 2011 ökade med 55% och nu har fler än 62 miljoner användare.

Det här visar att man inte alltid ska lyssna på vad marknaden säger. Alla marknadsundersökningar Google gjorde visade nämligen på att folk inte ville ha ännu ett socialt nätverk. Men det spelade ingen roll. Google+ startade ändå.

Kanske du nu tänker: "62 miljoner användare, det är ingenting. Facebook har mer än 1 miljard användare. Hur kan ett socialt nätverk som bara har 62 miljoner användare ha någon större påverkan på hur människor använder internet?"

Men saken är den att Google+ inte är ute efter att vara det största sociala nätverket i världen. De försöker bli det enklaste och mest integrerade sociala nätverket i världen.

Google+ behöver inte vara det största och bästa sociala nätverket för att  ändra på hur användarna använder nätet. Titta bara på vad Google har byggt upp under de senaste åren:

De gjorde Android till ett extremt populärt mobil operativsystem.
De har på senare år startat Google TV och Google Music.
De har tagit en STOR del av marknadsandelen på sökmotorer.
De har byggt upp en ledande plattform för kartor som även Apple använder för sin iPhone.
De har sitt eget Gmail, som har fler än 200 miljoner användare.

Detta är ändå inte allt som Google har gjort. Men när man ser på alla dessa mycket imponerande saker, är det lätt att se att det saknas något. Innan Google+ hade Google ingen riktigt bra väg att lätt förena alla sina tjänster.

Som du nu kanske förstår behöver Google+ inte miljarder användare, de behöver bara tillräckligt många för att lättare kunna förena alla sina Google produkter.

Vill du  bli min vän på Google+ eller bara läsa mer om Google+ klickar du här.


Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se











11 kommentarer:

  1. det där gäller dock inte alla. du måste ha en speciell ålder inne för att bli medlem där.

    SvaraRadera
  2. Hej Katarine
    Precis som på Facebook. Men det hindrar inte de yngre för att bli medlemmar där...
    Tack för att du påpekade det, glömde det!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  3. Älskar G+! Folk säger "men vi har ju Facebook". Men G+ är något helt annat. Facebook är vänner, familj, folk du har träffat i verkligheten. G+ är intresseområden. Musikälskare, fotografer, geocachare. Jag följer själv 3000+ personer på G+ och när jag ahr lite tid att slå ihjäl går jag inte längre in på Facebook. Det händer så otroligt mycket mer på G+!

    Fördelen är den enkla designen, och att det känns emr naturligt att skriva längre inlägg. "Flödet" blir ett hop av spännande blogg-liknande inlägg, fantastiska bilder och en massa matnyttigt om de ämnen som jag bryr mig om.

    Kort sagt: de två är komplemen till varandra, inte konkurrenter, och som Kim säger är det inte Googles mål att bli störst i antalet användare.

    SvaraRadera
  4. Älskar G+! Folk säger "men vi har ju Facebook". Men G+ är något helt annat. Facebook är vänner, familj, folk du har träffat i verkligheten. G+ är intresseområden. Musikälskare, fotografer, geocachare. Jag följer själv 3000+ personer på G+ och när jag ahr lite tid att slå ihjäl går jag inte längre in på Facebook. Det händer så otroligt mycket mer på G+!

    Fördelen är den enkla designen, och att det känns emr naturligt att skriva längre inlägg. "Flödet" blir ett hop av spännande blogg-liknande inlägg, fantastiska bilder och en massa matnyttigt om de ämnen som jag bryr mig om.

    Kort sagt: de två är komplemen till varandra, inte konkurrenter, och som Kim säger är det inte Googles mål att bli störst i antalet användare.

    SvaraRadera
  5. Hej Jozii
    Härligt att läsa din kommentar. Håller med dig om att Google+ är något annat än Facebook.
    Oj, 3000 personer som du följer, jag har långt dit på G+. Men jag strävar efter att få fler att följa och som följer mig på Google+.
    Kram Kim

    SvaraRadera
  6. Hemligheten är möjligheten att dela hela cirklar ;) Med ett klick kan man följa 400 nya personer. Det är då det börjar bli riktigt intressant.

    // Johan

    SvaraRadera
  7. Hej Johan
    Wow, det låter superbra! Tack för tipset! Det måste jag testa!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  8. Jag är SÅ imponerad av hur alert och uppdaterad i alla sociala medier du är!
    Men vi vet ju alla att dessa slukar rätt mycket tid (verkligen på gott och ont), hur resonerar du kring det? Det ser mest ut som om du enbart lägger till nya medier, men inte samtidigt avslutar något annat. Var tar du den tiden ifrån? TV-tittande? Skrivtid? Sociala möten i verkligheten? Läsning?
    Jag tycker det krävs en ny självdisciplin idag, när det handlar om att avgränsa hur mycket tid jag är beredd att lägga på sociala medier.

    SvaraRadera
  9. Hej Ingrid
    Härligt att höra att någon är imponerad av mig, tack!
    Sociala medier ser jag som en del i mitt författarskap och jag är noga med att inte låta det ta alltför mycket av min tid. Det är TV som blir lidande och sociala möten i verkligheten. Under hösten/vintern/våren har jag nästan inget vanligt socialt liv alls, då är det bara jobb. På sommaren tar vi igen det genom att umgås med släkt och vänner konstant och hela tiden ha huset fullt, ungefär som du har det hela tiden i England nu.
    Jag låter klockan bestämma över min sociala tid. Är inte alltid inne på nätet, utan bara vissa tider. Sedan jag fick min Samsung Galaxy mobil kan jag gå in och kika lite oftare, när jag får någon minut över.
    Bloggen är det som tar mest del av min tid på nätet.
    Kram Kim

    SvaraRadera
  10. För det första vet jag att det är MÅNGA fler än jag som är imponerade av dig!! Bara så du vet, och det gör du ju ;) !
    Trots din förklaring förstår jag ändå inte hur du får ihop din tid... Du är skicklig och uppenbart väldigt tidseffektiv och bra på att prioritera. En stor konst i dagens samhälle.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!