Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 29 september 2012

Boktips: Guds starka arm av Åsa Larsson och Lena Andersson

Har tidigare berättat för dig hur mycket jag tyckte om boken Till offer åt Molok av Åsa Larsson, som var den första bok jag läst/lyssnat på av henne.

Blev därför extra glad när jag i min CD-hylla hittade ännu en ljudbok av Åsa Larsson. Till min lycka utspelar den sig på samma plats som Till offer åt Molok och jag fick återigen stifta bekantskapen med några personer från tidigare boken, samtidigt som jag mötte nya.

Tyckte MYCKET om den här boken. Den hade bara ett fel: Den var alldeles för kort!

Ett nytt fall för Björnfot
Året är 1914. Arvid Karlsson är municipalsamhället Kirunas främste elektricitetsinstallatör. Han är också en ganska brutal make. Han har svårt för att Aili hans hustru är tornedalsfinska. Han själv är ju en svensk man i ett svenskt hem, inte sämre karl än stans ingenjörer. En dag när hans yngsta dotter mitt i en lek glömmer sig och talar finska får han ett raseriutbrott och stänger in henne i ett mörkt utrymme under trappan och spikar igen hålet. Först många timmar senare lyckas Aili befria sin dotter ur mörkret men då har flickan slutat prata. En morgon hittas Arvid Karlsson död. Ihjälslagen med hammaren som han använt för att spika in dottern Lina. En utredning ledd av kronolänsman Björnfot tar sin början. Länsman Björnfot reagerar på att Aili främst verkar lättad över mannens död. En av familjen Karlssons inneboende, en charmig rallare med alkoholproblem, har dock försvunnit.
I Ailis laestadianförsamling oroas man över att Aili inte verkar angelägen om att bli omgift. Kan Gud och församlingen tåla en sådan sorglöshet? Kronolänsman Björnfot fascineras allt mer av den egensinniga Aili. Kan hon verkligen ha slagit ihjäl sin man..?

 Kramisar Kim

Vinn en signerad bok.  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Det glömda kriget 1808-1809.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50. Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!