Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 1 februari 2013

Du blir smal av choklad, om du äter rätt sort!

Det här inlägget hittade jag hos tidningen Må Bra. Som du vet älskar jag choklad och samlar på ALLT jag hittar om choklad, dess nyttighet och välgörande verkningar. Givetvis för att jag ska kunna fortsätta att äta choklad med gott samvete. Nåväl, här är artikeln:

Att njuta av en ruta choklad utan dåligt samvete är fullt möjligt, särskilt om godbiten har rätt ingredienser.

Gott! Men, hur är det med kakaohalten, sockermängden och fettypen?
Choklad kan sammankopplas med en rad hälsofördelar. Mörk choklad kan till exempel sänka blodtrycket, förse kroppen med viktiga antioxidanter och öka effekten när du tränar.
Enligt en amerikansk studie, baserad på 1 000 vuxna individer, väger personer som ofta unnar sig lite choklad mindre än de som sällan eller aldrig äter choklad. Detta trots att chokladätarna åt fler kalorier och mer mättat fett än övriga deltagare i studien.
Men om chokladbitarna ska vara hälsosamma gäller det att välja rätt produkt på godishyllan. Att enbart fokusera på chokladkakans kakaohalt räcker inte för att avgöra hur hälsosam den är.
 
Rätt Kakaohalt
Enligt Livsmedelsverket innehåller choklad med mer än 70 procent kakao ofta både mer socker och fett – och därmed fler kalorier – jämfört med chokladkakor som har en kakaohalt under samma procenttal.
Här är chokladen som ökar förbränningen!

Rätt fett
Var också observant på vilken typ av fett som används i chokladen, kakaofett är vanligt förekommande – men den typen är mättat fett och därför mindre sunt för kroppen. Rätt typ av fett påverkar också mättnadskänslan, vilket gör att du nöjer dig med en mindre mängd av chokladen.
MåBra testar: Mörk choklad med hög kakaohalt

Rätt mängd socker
En söt choklad triggar ha-begär, skapar fettbildande blodsockerrusningar och innehåller onödiga kalorier. Den naturligt bittra smaken i kakao har en aptitdämpande effekt, något som sockret motverkar – vi blir mer hungriga av sött. Se alltså upp för chokladkakor som kompenserar sin höga kakaohalt med extra socker.
Mat-kombos som får dig att tappa kontrollen
Missa inte!
Allt om fettet som kan göra dig smalare Smalbaka med choklad – 7 goda tips!

Har tidigare skrivit många inlägg om choklad. Här kan du läsa dem:
Mörk choklad som hjärtmedicin.
Gå ner i vikt med choklad.
Choklad ökar din uthållighet.
Choklad en grönsak i förklädnad.
Jag skriver som bäst när jag äter choklad.
Provsmakning av Zebeda choklad.
Möte med chokladmästaren Jan Hedh.
Chokladens historia.
Visste du det här om choklad?

Ha en bra dag i sällskap av en bit choklad!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!