Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 14 februari 2013

Mellan dröm och verklighet, en författares vardag

"Vad är det bästa med att vara författare?"

Det är en fråga jag ofta får och svaret brukar alltid bli: "Att få leva i fantasin, att få träffa mina läsare och att få göra precis det jag alltid har drömt om."

Det började redan när jag var åtta år och bestämde mig för att bli författare. Det var då jag skrev min första bok, det var då jag för första gången sa att jag skulle bli författare. Men redan långt innan hade jag börjat leva mellan dröm och verklighet, det liv vi författare lever.

Ibland är det svårt att hålla isär drömmen med verkligheten, speciellt om jag är i ett mycket kreativt tillstånd. Då följer boken med mig, varthän jag än går, vad jag än gör och vem jag än pratar med. Berättelsen ligger i mitt bakhuvud och pyr och bara väntar på att jag ska komma till datorn, sätta fingrarna till tangenterna och vräka ur mig alla orden.

När jag vandrar mina välkända promenader med hundarna, är det inte alltid samma gamla träd och stengärdsgårdar jag ser. Nej framför mig ser jag hur stora persiska hären drar fram och lägger land efter land under sig, jag ser vackert klädda kvinnor, och män med färgglada kläder. Jag ser utsirade byggnader, konstfärdigt smyckade med mosaik i många färgskiftningar.

Jag sitter framför tv:n, utan att veta vad det är jag tittar på, för i mitt inre vandrar jag längs mörka gator i den antika staden Babylon, jag tar mig över floden som korsar staden, jag smyger fram, rädd, men samtidigt med en pirrande känsla av förväntan inom mig.

Jag är Rostam, jag är Ramona, Jag är Kimea, jag är Theo, jag är Kyros, jag är Darios, jag är Pärla, jag är Robert, jag är... Ja, jag är precis alla de personer jag skriver om. Jag lever deras liv i fantasin, på papperet, i mitt huvud. Jag befinner mig i nuet, men är i förfluten persisk tid.

Jag är i boken Persiens Pärla!

Bättre än så kan det inte bli, eller?

Kramisar Kim
 
Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Läs mer om Persiens Pärla.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

2 kommentarer:

  1. Känner så väl igen mig själv här :-) Ibland blir det svårt att rycka tillbaka sig själv till verkligheten, även om det är tvunget då och då ;-)

    Bara läst två av dina böcker hittills, men tycker mycket om dem!

    SvaraRadera
  2. Hej Tika
    Härligt att höra att du kan känna på samma sätt!

    Tack, det var mycket roligt att höra! Hoppas du vill läsa fler :-)
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!