Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 14 april 2013

Många goda hälsosamma nyheter om Choklad!

Då var det dags igen att berätta om varför du med gott hjärta kan äta din chokladbit. Det ÄR nyttigt!

Choklad minskar risken för stroke!
Den som äter 60 gram choklad, ungefär en halv chokladkaka, per vecka löper minskad risk att drabbas av stroke. Det beror på att flavonoiderna, en antioxidant som är rikt förekommande i choklad, sänker blodtrycket och halterna av dåligt kolesterol!

Choklad håller dig smal!
Människor som äter måttligt med choklad varje vecka är smalare än de som bara äter det ibland. Det visar en studie som jämförde två likvärdiga grupper med människor i USA. Men exakt vad skillnaden beror på framgår inte.

Choklad skäper din syn!
En bit choklad kan göra dig till en bättre bilförare i dåligt väder. Det är förmodligen flavonoiderna som ökar blodflödet till näthinnan, vilket leder till att man ser bättre. Det gäller framför allt när det är svårt att urskilja kontraster som vid regn och dimma.

Choklad är super för hjärtat!
Den som äter 100 gram mörk choklad om dagen löper minskad risk att få hjärtinfarkt. Det beror på att chokladens antioxidanter vidgar blodkärlen, vilket minskar blodtrycket och förbättrar blodflödet.

Choklad gör dig till mattesnille!
Behöver du räkna på lånet, eller hjälpa barnen med matteläxan? Lite choklad kan göra så att du skärper dig. Studenter som åt choklad blev bättre på matte, visar en engelsk studie. Orsaken? Flavonoiderna ökar blodflödet till hjärnan.

Choklad ökar chansen till Nobelpris!
Choklad kan göra så att åldersrelaterade minnesproblem stannar av eller till och med förbättras. Det gör dig med andra ord lite smartare. För att se om det går att mäta undersökte en forskare på skoj sambandet mellan chokladkonsumtion och Nobelpris. Och ja, Schweiz där man äter mest choklad, har också flest Nobelpristagare!

Choklad kan ge dig kärleksboost!
Fungerar choklad som naturens eget Viagra? Ja och nej. Man vet att ämnet fenetylamin, som förekommer i små mängder i choklad, frigör endorfiner och ökar effekten av dopamin, vilket i sin tur påverkar sexlusten. Däremot är det inte klart om det finns tillräckligt av ämnet i choklad för att verkligen öka kärlekskänslorna.

Choklad tar itu med pms-humöret!
Choklad ökar må-bra-hormonet serotonin i hjärnan. Därför kan det fungera som en humörhöjare för kvinnor under menstruation eller pms, då serotonin-nivåerna är låga.

Choklad för dig som vill få mer hjärnkraft!
Kallpressad choklad innehåller mer näringsämnen och antioxidanter - så välj det om hjärnan behöver hjälp.

Choklad för dig som inte vill äta för mycket!
Satsa på att blanda egen varm choklad, då kan du själv påverka mängden fett och socker. Kakaopulver i sig innehåller väldigt lite fett och inget socker.

Choklad för dig som vill undvika fett och socker!
Välj hellre mörk choklad än ljus, den lite bittra smaken gör att det är lättare att bara hålla sig till en bit!

Alla de här underbara nyheterna om choklad har jag hittat i tidningen Må Bra. Nu förstår jag varför jag tycker om att äta choklad när jag skriver och varför mina berättelser blir extra bra när jag tillför choklad! Tyvärr kan man inte äta choklad i obegränsade mängder, även om jag som chokladälskare skulle vilja det!

Här kan du läsa mina tidigare inlägg om chokladens nyttigheter och chokladens historia:
Du blir smart av choklad.
Du blir smal av choklad!
Visste du det här om choklad?
Mörk choklad som hjärtmedicin.
Gå ner i vikt med choklad.
Choklad ökar din uthållighet.
Choklad en grönsak i förklädnad.
Jag skriver som bäst när jag äter choklad.
Provsmakning av Zebeda choklad.
Möte med chokladmästaren Jan Hedh.
Chokladens historia.

I min bok Mayafolkets Hemlighet berättar jag om hur mayafolket använde kakaobönan som betalningsmedel.

Nu blev jag riktigt, riktigt sugen på choklad, blev du?

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!

Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!