Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 23 september 2013

Bokmässevecka, boktips: Ann Cleeves Rött stoft



Rött Stoft av Ann Cleeves är en bok som verkligen tar mig med till Shetlandsöarnas karga landskap och klimat. Det är i alla fall den bild jag har byggt upp inom mig efter författarens beskrivning. Grått, dimmigt och människor som både är måna om varandra, bryr sig, men samtidigt talar bakom varandras rygg inom husets fyra väggar.

Det här är en ovanlig bok, inget hetsande tempo, inga biljakter, inga lik som travas på hög. Ändå håller boken mig fången, jag vill veta hur det går. Upplösningen av boken är mycket oväntad och det visar sig att det är många som har hemligheter de helst inte vill ska avslöjas.

Har ännu en bok av Ann Cleeves i bokhyllan och vill snart sätta igång med den. Även om jag egentligen längtar till sol och värme, har Shetlandsöarna charmat mig genom Cleeves böcker! En bok för dig att skriva in i din "Att-läsa-lista".



Baksidestext:
När en ung arkeolog vid utgrävningar på Whalsey, en av de mindre Shetlandsöarna, hittar kvarlevor av en människa, blir öborna förbryllade. Är skallen ett fornfynd eller något av senare datum? Kort därefter skjuts en äldre kvinna till döds i en mystisk olycka. Polisen Jimmy Perez kallas till platsen av kvinnans sonson, Sandy Wilson, som också är kollega till Perez.
Det ödsliga landskapet och det vidsträckta havet har frambringat ett obändigt och hemlighetsfullt folk. Mima Wilson hade varit en enstöring, hon hade sin mark, sin stolthet och sin familj. Men varför reagerade hon så märkligt på det arkeologiska fyndet? När Perez inleder sin undersökning bland lokalbefolkningen finner han två släkter som sedan generationer legat i fejd med varandra och vars avund, snikenhet och förbittring delat samhället i två läger. Han känner sig ensam och osäker, omgiven av främmande människor, långt hemifrån. När den tidiga våren sveper in ön i en klaustrofobisk dimma inträffar ytterligare ett dödsfall. Jimmy Perez inser att gamla hemligheter måste fram i ljuset om en mördare ska kunna hindras att slå till igen?


Ann Cleeves belönades med prestigefyllda Duncan Lawrie Dagger för bästa engelska kriminalroman för Svart som natten (2007), en bok som också nominerades till Martin Beck Award av Svenska Deckarakademien. Det var första delen i Shetlandskvartetten, som utspelas under fyra olika årstider. Rött stoft är tredje, fristående delen efter Vita nätter (2008). Ann Cleeves har hyllats för sina trovärdiga personteckningar, fantastiska miljöskildringar och originella intriger. 


Du hittar säkert boken hos din bokhandlare, annars får du fråga efter den så tar de hem boken till dig. Boken finns också att köpa hos nätbokhandlarna, till exempel Adlibris och Bokus.

Den här veckan är det bokmässa,
därför har jag boktema hela veckan!

26-29 september 2013 kan du träffa mig
i monter B09:20 på
Bok och Biblioteksmässan i Göteborg.
Jag signerar och berättar om mina böcker.
 

 Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!