Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 25 januari 2014

Boktips: Det fördolda av Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth

Efter att under julen ha sett serien Bron och uppslukats av den, ville jag se om den även fanns som bok. Då upptäckte jag att Hans Rosenfeldt tillsammans med Michael Hjorth hade skrivit andra böcker. Nu har jag lyssnat på första boken.


Det fördolda av Hans Rosenfeldt och Michael Hjort är en otroligt spännande bok. Författarna är skickliga på personporträtt och det är inte utan att jag tycker mycket illa om en av personerna i boken, medan jag känner sympati för andra.

Spänningen är stundtals olidlig och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Det allra bästa var alla ledtrådar som gjorde att jag själv försökte lista ut vem mördaren var, och givetvis gissade jag fel, eftersom författarna oerhört skickligt har vävt ihop berättelsen.

En bok att krypa upp i soffhörnet tillsammans med en kopp te och därefter sträckläsa!

Beskrivning av boken:
Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.

Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.

Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.

Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.

Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

Det fördolda är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i berättandet och ett driv som gör att allt sitter på plats redan i denna bok, som är den första i en serie med Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge.


Leta efter boken hos din bokhandlare, eller sök den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

  1. Jag har läst "Lärjungen" av samma författare - helt fantastiskt bra!

    SvaraRadera
  2. Hej Marina
    Den ligger och väntar på mig i mobilen! Ville slänga mig över den direkt, men jag vill varva böckerna och tog en annan författare.
    Nu ser jag verkligen fram emot den efter din kommentar.
    Ha det så gott. Hoppas vi ses någon gång igen.
    Kramar Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!