Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 augusti 2014

Boktips: Shantaram av Gregory David Roberts

Shantaram av Gregory David Roberts.
Under lång tid har jag levt i Indien, besökt Afghanistan, varit i indiskt fängelse, bott i slummen, levt som en knarkare, ja jag har verkligen levt mig in i berättelsen om Shantaram, det indiska namn som australiensaren Gregory David Roberts fick i en liten indisk by, när han hade flytt från fängelse i Australien till Indien.

Det här är en mäktig bok, otroliga personskildringar som får mig att gråta när någon dör, att skratta med dem när något går bra, att lida, att vara där. Djupa tankar och lättsinne, ja den här boken har i stort sett allt. Det här är en otroligt tjock bok, men värd varenda timmas läsning. Rekommenderar den varmt!

Baksidestexten:
I början av 1980-talet begick australiensaren Gregory David Roberts en rad väpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay. Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Inatt fick jag besök av min döda syster".

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

3 kommentarer:

  1. Åh underbara Shantaram! Älskade speciellt delen där han får följa med den lille käcke vägvisaren Prabaker (visst var det så han hette? ) till hans hemby. Helt fantastiskt! Jag måste dock bekänna att jag inte läst ut den. Fastande någonstans där under kriget i Afganistan....Min man har varit i Indien ett flertal gånger och kommer varje gång hem lika berörd och fascinerad av detta så totalt annorlunda, färgstarka land med alla dess ljud och dofter, glädje och misär, trafikkaos, mat och helt fantastiska - ofta ofattbart fattiga - men ändå så glada och närvarande människor!

    SvaraRadera
  2. Hej Makena
    Ja, det var en av mina favoritdelar också, samt när han arbetade i slumkvarteret som "läkare".
    Synd att du inte läste ut den, men jag förstår dig samtidigt, för det var en otroligt tjock bok.
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
  3. Ja den delen var ju också fantastisk!!!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!