Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 augusti 2014

Boktips: Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson

Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson är författarens debutbok.

Det är en imponerande debutbok som fångar från första raden och håller mig fängslad hela tiden. Jag älskar språket, skildringen av huvudpersonen och alla de människor hon möter på sin vandring längs den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien.

När jag lägger ifrån mig berättelsen känns det som om jag har vandrat pilgrimsleden, jag känner stenarna under mina fötter, dofterna från den blommande fälten, den heta vinden och tyngden av ryggsäcken. Det här är en bok jag kan tänka mig att läsa om och självklart hoppas jag att det kommer en uppföljning, för jag vill läsa mer av författaren Camilla Davidsson. Läs boken och håll utkik efter fler böcker av denna författare!

Baksidestext till boken:
Med Under Vintergatans alla stjärnor utkommer debutanten Camilla Davidsson med en intelligent och trovärdig feelgoodroman om en sönderstressad och vilse karriärkvinnas väg mot inre utveckling. I romantrilogins första del tvingas Emma lämna sin på ytan bekväma tillvaro i storstaden. Hon kastas ut på resa som blir fysiskt såväl som psykiskt utmanande, men också början till något nytt.

När vi lär känna Emma har hon utarbetad flytt karriärjobbet i Stockholm för att söka lyckan i London där Eric, amerikanen hon blivit handlöst förälskad i, bor. Deras relation blir komplicerad och utvecklas i en helt annan riktning än Emma tänkt sig. Hon lider sig igenom tiden i London och hankar sig fram på tillfälliga jobb. Av en tillfällighet hör hon talas om den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien och får en ingivelse att den är precis vad hon behöver för att reda upp sitt liv. Med en gammal ryggsäck och ett par slitna gymnastikskor ger hon sig iväg på den åttio mil långa vandringen mitt under den spanska högsommaren.

Att vandra långa sträckor dag efter dag är jobbigare än Emma någonsin kunnat föreställa sig. Under mödosamma dagar till fots genom den spanska landsbygden tvingas hon konfrontera sina mörkaste tankar och minnen från det förflutna. Men hon är inte ensam. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika världsdelar och bakgrund. Flera av dem får stor betydelse för henne på olika plan. Emmas spontana infall utvecklas till en omvälvande resa som får henne att omvärdera sina livsval och allt hon någonsin trott på.

Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel livet kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller att andra till lags. Under Vintergatans alla stjärnor är till stor del baserad på författarens egen historia och hennes eget sökande efter mål och mening i tillvaron.


Om författaren
Camilla Davidsson, född 1969, gör sin författardebut med Under Vintergatans alla stjärnor. I hennes tidigare yrkesliv arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag. 2013 lämnade hon storstaden med sin man och tvillingdöttrar för liv närmare naturen i skidorten Åre i Jämtland. På somrarna driver hon ett Bed & Breakfast på Fårö.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris eller Bokus.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!