Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 september 2014

Boktips: Förr eller senare exploderar jag av John Green

Förr eller senare exploderar jag av John Green.

En smärtsam skildring av hur det är att leva med cancer. Jag har lyssnat på boken under morgonpromenaderna och gått med strupen ihopsnörpt för att hålla tårarna borta.

Boken handlar om två ungdomar, Hazel Grace och Augustus Waters, som har cancer. Deras tid är utmätt. Boken skildrar ungdomarnas känslor så bra, att det känns som om jag upplever dem själv.

Hazel  är sjutton år och vet att hon aldrig kommer att bli fri från cancern, det har hon vetat i tre år, alltsedan hon fick sin cancerdiagnos. På ett stödmöte för unga cancersjuka möter hon Augustus Waters. Han är friskförklarad från sin cancer, har fått ena benet bortopererat för att bli frisk. Från den stunden umgås de båda ungdomarna i stort sett varje dag.

En bok har betytt mycket för Hazel, den handlar om en cancersjuk flicka. Boken slutar mitt i en mening. Hazel har skrivit till författaren många gånger för att få veta hur det gick sedan, utan att ha fått något svar. Hon lånar boken till Augustus som blir lika betagen i berättelsen som Hazel. Augustus lyckas få kontakt med författaren, som lovar att berätta hur det gick sedan om Augustus och Hazel kommer till Holland där han bor. Själva bor de i USA. Omöjligt för två cancersjuka att resa över Atlanten, eller? Hazel är beroende av sin syrgastub för att överleva, kan inte vara utan den många sekunder, hur skulle hon kunna resa iväg till Holland. Dessutom finns det inga pengar.

Augustus bestämmer sig för att se till att Hazels önskan blir uppfylld. Något som inte är så lätt. Dessutom blandar cancern sig dramatiskt in i deras liv, och ställer allt på ända när allt ser ut att lösa sig.

Åh, vilken bok!

Jag har förlorat många vänner och släktingar till cancern och har sett hur människors liv förändras i ett enda nafs. Att få uppleva det så här nära, i Hazels skildring, gör att jag gråter ännu mer över de jag har förlorat.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!