Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 19 oktober 2014

Boktips: Almandrarnas återkomst av Jo Salmson

Almandrarnas återkomst av Jo Salmson är uppdelad i fem ljudböcker på cirka 50 minuter vardera. Det är mycket spännande berättelser.

Första boken heter Den försvunna staden.

"Be en almander att kliva över tröskeln, och ditt liv blir aldrig som vanligt igen" är ord Rian fått lära sig sedan han var liten och han fruktar almandrarna.

När berättelsen börjar är Rian tio år och sitter ensam i stugan i bergen. Han fryser och är hungrig. Farfar har gått till byn för att byta till sig mat. Det är en farlig vandring och Rian är rädd. Plötsligt dyker det upp en mörk varelse insvept i en vid, tjock mantel.

Det är en almander, en medlem av det folk som fanns här före människan. På grund av trolldom har almandrarna förvisats till Skuggornas värld, men nu behöver de Rians hjälp för att kunna återvända. Rian har redan bett almandern stiga in, i tro att det är farfar. Nu är det för sent att göra något åt det, almandern kliver in i stugan...

Silveramuletten är del två i serien Almandrarnas återkomst.

I Silveramuletten - får vi följa Rian in i skuggornas värld. Här går almandrarna runt som viljelösa vålnader utan hopp. Och det är Rian som ska ge dem hopp och vilja att återvända till världen. Ska han - kan han - lyckas? Till sist blir det silveramuletten som hjälper honom - både i skuggornas värld och den vanliga ...

"Nere i tunneln var det fuktigt och mörkt. Det doftade av mögel, och den lilla ljuslågan fladdrade oroligt. Rian höll krampaktigt om ljuset. Ifall lågan slocknade skulle han få svårt att ta sig ut igen. ... Trots att han bara var tio, och liten för sin ålder, var det ibland så trångt att han nätt och jämnt kunde pressa sig förbi. I morse hade det verkat som en god idé att klättra hit ner. Nu kände han sig inte så säker längre."


I Hertigens soldater blir det riktigt hjärteknipande när farfar tas tillfånga av soldaterna.

Rian har nämligen tagit med sig en silveramulett från skuggornas rike, den ger han till farfar som byter till sig mat för den. Hertigen får reda på silveramuletten och förstår att den tillhör Almandrarnas stora skatt. Han försöker tvinga ur farfar var almandrarnas försvunna stad och skatten finns.

I Stjälarnas spår blir det riktigt otäckt. För där möter Rian Kahl'katerna som är de mest fasansfulla av alla onda varelser. De kan anta utseendet efter den som de ätit upp. Och då kan vem som helst som man möter kan vara en kahl'kat. Sedan tidernas begynnelse har almandrarna stridit mot dem.

I boken Genom drömmens rike har Rian och farfar lämnat sin stuga i Skråbergen på flykt undan hertigen soldater - och stjälaren som döljer sig mitt ibland dem!

Än en gång är Rian den ende som kan rädda Almandrarna och folket i Skrådalen. Han har fått en idé om hur han ska kunna undgå att slukas av stjälaren. Men han vet inte om det kan lyckas och om han ska våga. Om det inte går är det ute med dem alla. Och om han inte vågar är det lika illa ...

Upplösningen, när Rian möter stjälaren, blir dramatisk.


Det här var fem magiska fantasyböcker när fantasy är som bäst. Böcker jag varmt rekommenderar både vuxna och barn att läsa. Jag hade stor behållning av böckerna. Tycker om den modiga Rian som trots sin rädsla vågar stå upp mot det onda. Lyssna på dem!


Böckerna får fem stjärnor av fem möjliga.


 
Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!