Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 maj 2015

Wolf Hall av Hillary Mantel

Wolf Hall av Hilary Mantel

Det här är en bok jag har längtat efter att läsa. Jag köpte den direkt den kom ut, eftersom jag visste att jag skulle skriva om Tudorfamiljen. Därför har boken blivit liggande några år. När jag väl började läsa boken var jag väl inläst i ämnet och hade redan börjat skriva min bok TudorRosen - Kampen om makten.

Så besviken jag blev på boken. Först fångade den mig med språket och detaljerna, sedan ville jag bara att den skulle ta slut. Den var alltför trögflytande och händelsefattig. Visst, personporträtten var fängslande och detaljbeskrivningarna utomordentliga, men det blev lite väl mycket av allt det där och handlingen fördes fram i snigelfart.

Boken har fått ord som "Mästerlig" och är mycket omtalad. Visst är den språkmässigt bra, men för att vara en ljudbok på 26 timmar och 7 minuter behöver det hända lite mer för att man inte ska bli uttråkad.

England, 1530-tal, är en hårsmån från katastrof. Om kungen dör utan en manlig arvinge kan landet förstöras av inbördeskrig. Henrik VIII vill annullera sitt 20-åriga äktenskap för att istället gifta sig med Anne Boleyn i hopp om att få sin efterlängtade son. Påven och resten av Europa är emot. Vid sin sida har Henrik VIII sin handgångne man, Thomas Cromwell, denna romans märkliga hjälte och huvudperson.

Thomas Cromwell är en högst ovanlig man: han är en uppkomling med en envishet utan dess like, son till en brutal smed, ett politiskt geni, både idealist och kappvändare. Han är mutbar, en charmör och en man med en ofelbar expertis i att manipulera människor och händelser. Cromwell skyr inga medel och tillsammans utgör han och Henrik VIII ett oövervinnerligt par, eller?


Brittiska Hilary Mantel har skrivit flera böcker men fick år 2009 sitt stora genombrott med den historiska romanen Wolf Hall. Och vilket genombrott! Wolf Hall belönades med prestigefyllda Man Booker Prize och flera andra stora utmärkelser. Tidningarna utnämnde boken till årets bästa roman och Hilary Mantel till årets författare. Romanen är också den Man Booker Prize-vinnare som sålt bäst genom tiderna.



Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!