Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 20 augusti 2015

Boken är fantastiskt bra! Den är inte lik någon annan skrivarbok jag läst.

Fina ord om min nya skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet. Det är Anni Svensson som har skrivit nedanstående rader.

 

Att hitta glädje i skrivandet är en skrivarbok av författaren Kim M. Kimselius som gett ut ytterligare en bok om skrivande. Men Kim är kanske främst känd för sina historiska äventyrsböcker.

Jag upplever att den här boken inte bara berättar om skrivandet, den beskriver även tydligt ”hur” man går tillväga när man vill skriva en bok.

Från början med hur man kan hitta idéer, t.ex. genom drömmar och egna livserfarenheter Den ger även konkreta tips kring upplägg och innehållsplanering, ända från början, fram till en färdig bok med olika möjligheter till publicering, marknadsföring osv.

Det berättas även om de klassiska delarna inom skrivandet man behöver behärska som skicklig författare; karaktärer, miljöskildring, gestaltning, dialog m.m. Det finns också gott om konkreta tips, råd och till och med mallar för innehållsplanering, uppdelning av långa texter, hur man kan göra för att skriva flera berättelser samtidigt och mycket annat.

En annan bra sak är att boken är lättläst. Den är omfattande (416 sidor), men har en tydlig uppdelning med många, korta kapitel. Det gör att man kan sträckläsa boken (som jag gjorde eftersom jag omöjligen kunde sluta när jag väl börjat), men det går lika bra att slå upp de delar men är mest intresserad av och läsa bara en del i taget i den ordning man vill. Perfekt om man har ont om tid, men söker snabba svar för att komma framåt snabbt i skrivandet.

Det som också är fint med boken är att den verkligen inger hopp till alla människor som älskar att skriva. Man kan om man vill. Viktigast av allt är att skriva med glädje. Det ska vara kul att skriva! Om man älskar det man gör, blir det ofta bra.

Boken är fantastiskt bra. Den är inte lik någon annan skrivarbok jag läst. Den ger dig både idéer, kunskap, mallar och kanske framför allt hopp, glädje och inspiration. När även du en dröm om att bli författare - läs! Som Kim skriver; ”Allting går – bara man vill och bestämmer sig för det.” 

Och lyckas du så småningom med ditt skrivprojekt. Berätta om det, hur du gjorde och hjälp andra att uppfylla sin skrivardröm. Att ”skicka vidare” gör oss alla rikare. Ett fint, ärligt budskap som genomsyrar hela boken. Jag skriver Kim, jag skriver!

Anni Svensson

Tack för de fina orden om min skrivbok, Anni. Det låter bra att du skriver, fortsätt så, jag förstår att du har blivit oerhört inspirerad, det gör mig jätteglad :-D






Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.



Ännu fler skrivtips i Att hitta glädje i skrivandet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!