Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 30 augusti 2015

Boktips Lewispjäserna av Peter May

Det är med sorg jag avslutar läsningen av

Lewispjäserna av Peter May

Jag har sträckläst alla tre böckerna i trilogin och jag har njutit av vartenda ord. Det här är sista boken och jag hoppas innerligt att det översätts fler böcker av författaren, för jag vill läsa allt han har skrivit. Om de inte kommer ut på svenska får jag väl läsa dem på engelska.

I centrum för hela trilogin står Fin Macleod. I böckerna varvas barndomshändelser med nutid, allt hör ihop och ger till slut förståelse för det som händer. Peter May är skicklig på att bygga upp karaktärer och skildra miljöer. I den tredje boken har Fin blivit säkerhetschef på en privatägd egendom på Isle of Lewis. Hans uppdrag är att stoppa den illegala jakten på ön. Något som sätter honom i knipa med barndomsvännerna.

Vill inte berätta så mycket mer om boken, än att jag tycker du ska läsa den. Under fredag och lördag har jag recenserat de andra två böckerna i serien. Läs dem allihop och börja från början!

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset första delen i hans »Lewis-trilogi« om Edinburgh-polisen Fin Macleod hyllades av kritikerna och vann en rad priser, bland annat The Cezam Prix Littéraire i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lewispjäserna [The Chess Men] är den tredje och avslutande boken i trilogin.

»Lewistrilogin handlar egentligen om att bli vuxen och omvärdera sin barndom och ungdom. Man känner, konstigt nog, igen sig själv i Peter Mays deckare från en liten vindpinad ö i Skottland.« LOTTA OLSSON, DN

»En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« THE INDEPENDENT



Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!