Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 9 maj 2015

Boktips: Äventyr med Sigge av Lin Hallberg

Äventyr med Sigge av Lin Hallberg

En härlig hästbok, som är så väl skildrad att det känns som jag är med på äventyrsritten.

Elina älskar Sigge, det är hennes favorithäst. I födelsedagspresent får en inbjudan till en äventyrsritt där hon ska få rida på Sigge, tillsammans med Eric, Simon och Ingela. Allt går inte riktigt som planerat, eftersom Elinas lillasyster plötsligt måste följa med på ritten. Tillsammans får de uppleva korvgrillning, Storsjöodjuret, skattjakt och hästvålnader. Läskigt värre med andra ord.

Lin Hallberg har en lång erfarenhet av hästar och som ridlärare. I dagsläget pendlar hon mellan sin lägenhet i Stockholm och sin hästgård i Flen, där hästarna betar utanför fönstren, medan hon skriver på nästa bok om Sigge. Även Margareta Nordqvist har ett mångårigt intresse av hästar och det märks i hennes finstämda och ömsinta djurporträtt.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 8 maj 2015

Boktips: Och bergen svarade av Khaled Hosseini

Och bergen svarade av Khaled Hosseini

Språkmässigt fångas jag direkt med första raden och jag älskar skildringen av Abdullha och hans lillasyster Pari som är oskiljaktiga. Men ödet vill annorlunda och deras liv tar olika vägar.

Den här berättelsen känns som många berättelser i en bok. Ibland är det svårt att komma in i berättelsen när nya huvudpersoner dyker upp. Det tar ett tag att förstå hur de hör ihop med Abdullha och Pari.

Ändå är det njutningsfull läsning på grund av språket.

Om boken:
En hjärtslitande familjesaga om syskon som älskar, sårar, förråder och förlåter. Som är kapabla att döda men också att ge sitt liv för varandra.

För pojken Abdullah är hans vackra lillasyster Pari allt. Hon har honom virad runt sitt lillfinger och Abdullah skulle göra vad som helst för henne. En dag reser de till Kabul tillsammans med sin pappa, utan att ha en aning om att det som väntar dem där kommer att förändra deras liv för all framtid …

Khaled Hosseini – en av världens mest lästa och älskade författare – har skrivit ännu en släkthistoria om hur de val vi gör påverkar kommande generationer och hur människor i vår närhet kan konsten att fortsätta överraska oss. Hans tidigare böcker, Flyga drake och Tusen strålande solar, har sålt i 1 miljon exemplar bara i Sverige och getts ut i över 70 länder. Hosseini är född i Kabul i Afghanistan men bor numera i Kalifornien med sin familj.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 7 maj 2015

Booqla ett Svenskt publiceringsverktyg för e-böcker

Jag blev intervjuad i Booqla för någon månad sedan, en mycket fin artikel. Det gjorde mig nyfiken på vad det var för företaget och nu ska jag dela med mig av det till dig. Så här skriver de på sin hemsida:




Om oss

Booqla är ett Svenskt publiceringsverktyg för e-böcker där författare och förlag kan skapa sina böcker på webben utan att behöva ladda hem ett program eller ha en licens.

Booqla är mycket enkelt att använda eftersom vi har anpassat funktionerna utifrån de som inte är erfarna av att använda internet och olika datorprogram. Det krävs bara ett fåtal steg för att registrera sig och börja lägga upp sin bok. De enda formulär som behövs fyllas i är personlig information, kortfattad info om författare och info om förlag.

Många av våra konkurrenter låter användarna importera PDF filer för att skapa sina böcker. Det är ett dåligt alternativ eftersom importen skapar mycket så kallad skräpkod som gör att man måste kontrollera sida för sida efter det att man importerat. Med Booqla kopierar man istället texten från sitt textdokument, till exempel word eller open office.

Detta sätt minimerar risken för fel och vi kan lämna garanti på att böckerna skapade på Booqla inte innehåller några felaktigheter i texten som beror på inmatandet av texten.

Själva redigeringsverktyget påminner mycket om Microsoft word vilket är meningen. De flesta av våra användare har någon gång använt programmet och därför har vi anpassat oss efter det.

Användaren klistrar in kapitel för kapitel in i verktyget och kan efter hand korrigera texten, lägga till bilder, lägga till fotnoter med mera. När användaren väl är färdig är det bara att klicka på spara och boken är färdig för distribution.

Verktyget är webbaserat vilket gör att användaren kan arbeta med sina böcker var han eller hon befinner sig i världen. En ändring som tar upp till två veckor hos våra konkurrenter går på ett ögonblick i Booqla. När ändringen väl är gjord är boken tillgänglig för kunderna igen genom återförsäljarna, utan att man riskerar att böcker som säljs innehåller felaktigheter eller att boken måste plockas ner från återförsäljaren tills dess att den är korrigerad.

En annan funktion i Booqlas redigeringsverktyg är omvänd läsriktning höger till vänster. Detta innebär att användare som publicerar böcker på arabiska, persiska eller hebreiska kan ge ut sina e-böcker genom Booqla. Det kräver inget extra arbete utan man väljer bara språk och kopierar in sin text som vanligt, Booqla sköter resten.




Så fungerar det

En e-bok på max 5 minuter, är det möjligt?

Med Booqla är det faktiskt det!

Har du ett färdigt manus i Word kan du när du registrerat dig importera det in i verktyget och omedelbart redigera eller ladda ner din bok. Det har aldrig varit enklare att skapa en e-bok som dessutom är i perfekt felfri kod!

Det här är stegen du måste ta för att publicera din bok

1. Registrera dig
2. Lägg till författare och förlag
3. Importera boken
4. Lägg till bok och meta-information
5. Spara och ladda hem boken

Har du bilder eller fotnoter i ditt dokument importeras dessa också automatiskt, du behöver med andra ord inte lägga till dem manuellt.

Vill du i framtiden ändra något i din bok kan du alltid komma tillbaka och göra vilka ändringar som helst, utan extra kostnad.

Vad är då fördelarna med Booqla?
– Snabbt
– Billigt. Det är upp till 8 gånger så billigt som våra Svenska konkurrenter
– Enkelt. Vem som helst med grundläggande datorvana kan lägga upp sin bok
– Flexibelt. Arbeta var som helst, när som helst. Det enda du behöver är en enhet uppkopplad mot internet
– Komplett. Du får både Epub och Mobi filer vilket möjliggör att sälja även på Amazon



Lät det intressant? Kika in på Booqlas hemsida.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 6 maj 2015

Skrivprocess: Hur en bok föds

Jag fick ett mejl. Efter att ha läst det kände jag att jag ville dela med mig av det till mina läsare. Mejlet berättar hur idén till en bok föds och till slut blir en färdig produkt. Så här skrev Hans Ekman, med titeln "från en möjlig författare":

Så här började det…
Jag satt en dag på skolbiblioteket med tre mellanstadietjejer och pratade om vad en bra deckare skulle innehålla. Det var här i Lund 2005.

De upplyste mig om att de flesta ungdomsdeckare inte innehåller mord, utan en bortsprungen hund eller ett borttappat pärlhalsband eller en kidnappad unge. Lite skumma gubbar och mycket mörka gränder och fladdrande gardiner i gamla smutsiga sommarstugor.

 
De var för ”barnsliga” tycket de. ”Kan ingen skriva om riktiga mord?”

 
Då blev en följdfråga från min sida vad för mord de hade tänkt sig.

 
”Jo, förstår du! Barn och djur får inte bli skadade men alla andra får bli mördade, ju fler desto bättre.”

Jaha, och nu ville de att jag, som var så duktig på att berätta historier skulle skriva om dessa fruktansvärda mord som skulle drabba alla över 20 (som var gamla).

Jag satt länge och funderade på detta förtroende som jag fått. Jag hade ju alltid tyckt det var roligt att skriva.

Under min egen högstadietid 1967-69 hade man något man kallade uppsatsskrivning. Jag vet inte om man kallar det så i dag, kanske ”fri skrivning” eller något.

 
Hursomhelst jag älskade när det var dags för de där fredagseftermiddagarna när man fick 3-4 hela timmar på sig att skriva precis vad som helst. Jo, ibland fick man en rubrik att utgå ifrån, men det var inga problem. Fantasin infann sig ändå.

 
Jag hade en utmärkt lärare i svenska, som också fick mig att älska drama, då han hade speciella teaterövningar utanför lektionstid. Jag och min kompis var alltid med.

 
Men, han var ju svensklärare och skulle då också rätta mina uppsatser.

 
Tyvärr var det på den tiden att man såg mer på stavning ordföljd etc. än innehållet.

 
Jag gjorde ju allt för att det skulle bli en bra historia. Alla röda streck och plumpar som nu fanns i min fina story gjorde mig ledsen. Det blev mindre och mindre ord i mina alster.

Till slut ville jag inte visa någonting.


Då introducerade min duktiga lärare, Nils, - DAGBOKEN!

Man kunde skriva sina historier utan att någon rättade dem. Jag började skriva dagbok i åttan. 
 
Nils, som förstod att jag ville berätta utan att visa mina felskrivna ord, gjorde klart för oss elever att man kunde skriva om vad som helst i en dagbok. ”Det behöver inte bara vara om vad som hänt. Man kan skriva om sina känslor och framtida drömmar”

 
Nu kunde jag inför klassen läsa högt ur mina berättelser som nu var inkapslad i en bok som bara jag fick titta i.

Att läsa ur sin gamla dagbok är guld när man är en gammal nostalgisk kräfta som jag.Livet blir längre, man ser repriser som man glömt för länge sen. Man börjar också upptäcka stavfelen. Men, framför allt, historierna och alla händelserna finns kvar. Till skillnad från de ”fina” uppsatserna som blev förpassade till papperskorgen.
______________


Att skriva om mord var mycket svårare än vad jag kunnat ana. Det är inte så lätt att slå ihjäl en person! Inte ens med bokstäver.

Mina tre elever på biblioteket gjorde klart för mig att det var bäst att skriva en bok som skulle vara lättläst men spännande och rolig. Det gjorde inget om huvudpersonen var en kille. Killarna i klassen skulle ju inte läsa en bok med en tjej som huvudperson, men det gjorde dem inget.

Sen måste den vara lättläst, annars kommer killarna aldrig att läsa den, sa de.

Jag satte igång och gjorde mitt bästa. En karta måste ju finnas med, så man kan följa med i handlingen. Namnet Rostad hämtade jag från lärarhögskolan i Kalmar som jag gått på.

Inspirationen hämtade jag från platsen i nordvästra Skåne. Alla min ungdoms somrar var förankrade i Skälderviken, samhället vid Rönneås mynning. Men den faktiska platsen blev på västra sidan, söder om Jonstorp.


Pojken fick heta Henrik. Hans bästa kompis blev Kalle. Sen ”trillade” det in fyra personer till.
Till slut blev det tre pojkar och tre flickor. Bra balans tyckte jag.

Tack för att du tog dig tid och lyssna på mig och mina drömmar.

Kram/Hans BT Ekman 


Boken Hans Ekman talar om är Henrik Hemlig - Mord i Rostad
Klicka på länken ovan så får du se vad jag tycker om boken. 

Du ser vad som gör att en bok föds. Alla har vi olika berättelser till varför våra böcker har kommit till. Här kan du läsa berättelsen om några av mina böcker:

Läs här vad som fick mig att skriva boken Tillbaka till Pompeji.

Vill du veta vad som fick mig att skriva Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.

Vill du veta mer om vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse, kan du läsa om det här.

Vill du veta hur det kom sig att Den gömda Inkastaden blev den 4:e boken i serien om Theo och Ramona, trots att den egentligen är den 3:e boken i serien.



Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 29 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 5 maj 2015

"Kimselius kan verkligen konsten att skriva en blandvändare" Staden på andra sidan - Kompassen

Nedanstående fina recension av Staden på andra sidan - Kompassen är skriven av Jenny Holmström på bloggen Havsdjupens sal.


"Jag hade världens bästa flygplansunderhållning när jag nu i helgen reste till London. Jag läste andra halvan av Kim M. Kimselius bok Staden på andra sidan– Kompassen på flygplanet och flygresan gick så mycket snabbare.
Kimselius har skrivit en mycket spännande fantasybok som i mångt och mycket även påminner om en saga. Hon kan verkligen konsten att skriva en blandvändare. Kapitlen är korta och varje kapitel – och då menar jag verkligen alla kapitel – slutar med en cliffhanger.
Markus har problem hemma med en styvfar som slår både honom och modern. När Markus hittar en underlig bubbla som för honom till en annan värld förändras allt. Världen han kommer till är både mystisk och förbryllande. Med sig på äventyret har han en flicka vid namn Matilda, som hjälper honom på ett högst oväntat sätt.
Språket är enkelt och lättförståeligt. Kimselius skriver så att alla förstår. Det är ett språk som flyter på och gör att man kan läsa boken i rasande fart precis som en riktig bokslukare och det är just en bokslukarbok det här är, mest kanske skriven för barn, men jag som vuxen slukade också boken och jag läser gärna fler böcker i serien om Markus.
Jag hoppas att Matilda är med även i de nästföljande böckerna för jag gillade verkligen henne också. Det kändes bra att det fanns med en stark flickkaraktär och någon som kunde ta hand om sig själv. Både Markus och Matilda växte och förändrades genom bokens gång – och det är något som jag uppskattar. Karaktärerna i en bok ska inte vara desamma i slutet som i början. Händelserna som sker, vare sig de är slumpaktiga eller formade av karaktärerna själva, påverkar och förändrar, både till det bättre och det sämre, men mest till det bättre och i slutändan har både jag och karaktärerna i boken lärt sig något om livet.
Kimselius andra böcker om Ramona och Theo har jag redan på min favorithylla över historiska romaner för barn och Kimselius bok om skrivande står på plats i hyllan med böcker om just skönlitterärt skrivande.
Just den här boken fick jag mycket generöst av Kim M. Kimselius själv som recensionsexemplar. Mitt första recensionsexemplar någonsin. Tack så mycket, Kim! Jag uppskattade verkligen boken och ser fram emot att få läsa mer av dig! Är väldigt spänd på att få läsa alla andra nya böcker du kommit ut med det här och förra året.
Tack vare den här boken har jag kommit ur min lässvacka, även om det gick trögt till en början. På flera månader har jag inte läst ut en enda bok (mest för att jag varit så kreativ själv med skrivande och målande och kanske också på grund av att jag läste så himla många böcker förra året). Den här boken har gett mig läsglädjen tillbaka! Nu ser jag fram emot att läsa igen.
Tack så mycket för de fina orden, Jenny.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.


Här kan du läsa fler recensioner av Staden på andra sidan - Kompassen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.



Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 4 maj 2015

Bilderbokstävling Castorpriset

Nu har du som både skriver och tecknar/målar chans att vara med i Alfabetas stora bilderbokstävling, Castorpriset. Läs nedan vad som gäller:

Alfabetas stora bilderbokstävling
Ny omgång av Castorpriset
I år är det 20 år sedan Lars Klintings nyfikna, påhittiga bäver Castor gjorde entré. Under hela 2015 kommer Castor att stå i centrum för födelsedagsfirandet och inte nog med det, det är även dags för en ny omgång av Castorpriset.
 
Castorpriset är ett bilderbokspris instiftat i Castors och Lars Klintings anda. Priset utlyses vartannat år på Lars Klintings födelsedag den 25 april och vinnaren får 50 000 kronor och sin bok utgiven på Alfabeta Bokförlag.

Lidia Blomgren skickade in det vinnande bidraget till Castorpriset 2013. Hennes bok Tio Gorillor har fått fina recensioner, placerade sig på Bokjuryns Tio-i-topp i kategorin bästa bilderbok 2014 och utkommer nu även i USA.
 
Castorprisets jury består av Lena Anderson, författare och illustratör (Linnea i målarens trädgård och mycket annat), Dag Hernried, förläggare på Alfabeta Bokförlag och Matilda Blondeel, barnboksansvarig på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm.
 
Bidragen ska vara inlämnade senast den 1 oktober 2015 och vinnaren tillkännages i december 2015.

Tävlingsregler
Ditt förslag ska vara avsett som en bilderbok på 32 sidor i format 195 x 240 mm. Det innebär att du har 24 sidor att berätta din historia på. Den ska vända sig till barn i åldern 3-7 år. Manus ska vara komplett på svenska och på högst 4 A4-sidor. Endast pappersutskrifter av manus gäller. Skiss på boken samt tre uppslag i färg ska medfölja.
Ditt tävlingsbidrag vill vi ha senast den 1 oktober 2015. Poststämpelns datum gäller. Tävlingsbidragen insändes till CASTORPRISET, Alfabeta Bokförlag, Box 4284, 102 66 Stockholm.

Vinnare meddelas per telefon. Resultatet offentliggörs även på www.castorpriset.se och på www.alfabeta.se senast den 1 december 2015.

Prissumman är 50.000 kronor. Till detta kommer vid utgivning sedvanlig royalty och garantihonorar.

Juryn består av Lena Anderson, författare och illustratör, Dag Hernried, förläggare och Matilda Blondeel, barnboksansvarig på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Tävlingen är öppen för alla, men ditt tävlingsbidrag får inte samtidigt delta i någon annan tävling och får inte heller tidigare ha publicerats i bokform. Tävlingsbidraget ska du skicka in anonymt. Bifoga ett igenklistrat kuvert (märkt med titeln på berättelsen) som innehåller namn, adress, e-postadress och telefonnummer.

Juryns beslut kan inte överklagas. Juryn förbehåller sig rätten att inte utse en vinnare om juryn anser att bidrag av tillräckligt hög kvalitet saknas.

Alfabeta Bokförlag har, fram till den 31 december 2015, option på utgivning av samtliga inskickade tävlingsbidrag.

Läs mer om Castorpriset här.

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 3 maj 2015

Boktips: I skuggan av Blå Jungfrun av Anna-Karin Andersson

I skuggan av Blå Jungfrun av Anna-Karin Andersson

Redan med första raden har författaren greppat tag i mig, sedan är det svårt att sluta läsa. Anna-Karin Andersson är arkeolog och har varit på Blå Jungfrun i ett arkeologiskt forskningsprojekt, det märks. Miljöskildringarna är så bra skildrade att det känns som jag har varit där. Det låter som en sagolik plats, men också skrämmande, för efter att jag har läst I skuggan av Blå Jungfrun tror jag helt enkelt inte att jag vågar åka dit.

Boken är nämligen inte bara en utmärkt skildring av naturen på ön, den är också en skrämmande spökhistoria som kryper in under skinnet på mig. Jag sitter som fastnaglad vid boken och när jag tror att jag kan pusta ut händer det något nytt.

Tyckte även mycket om hur författaren skildrar känslorna mellan de båda huvudpersonerna. En imponerande debut! 

Oavsett ålder vilken ålder du har, tycker jag att du ska läsa boken!


Beskrivning av boken: – Har du hört historien om fyrvaktarens dotter? säger kaptenen. Hon dog här ute på ön. De gamla sa att det var hennes far som tog livet av henne. Många som har seglat förbi ön om nätterna har tyckt sig se en vit gestalt nere på södra stranden.

– Södra stranden? Är det inte där som stugan ligger? Där vi ska bo? säger jag och ser på mamma.

Redan första dagen på ön Blå Jungfrun hittar Therese ett smycke på stranden. På natten vaknar hon av att någon rör sig utanför stugan.

I skuggan av Blå Jungfrun är ingen vanlig spökhistoria. Det är en historia om längtan och om ekon av brutna löften som sträcker sig genom tid och rum. Det är en historia där tre flickors öden vävs samman över seklerna. Det är en historia om mod och att våga se det som inte alltid syns. Men framförallt är det en historia om förmågan att kunna förlåta.

I skuggan av Blå Jungfrun är den första boken i en serie i tre delar där läsaren får följa Therese och Daniel och några människor som levde för länge, länge sedan. Boken passar lite större barn och ungdomar, samt vuxna som fortfarande har fantasin och tron kvar på att vad som helst kan hända.

Anna-Karin Andersson är filosofie doktor i arkeologi och har sedan 2014 varit involverad i ett arkeologiskt forskningsprojekt om ön Blå Jungfrun i norra Kalmarsund. I skuggan av Blå Jungfrun är berättelsen som tar vid ungefär där vetenskapen slutar.




Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.