Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 5 december 2015

Boktips Huset på udden av Agatha Christie

Huset på udden av Agatha Christie

Jag samlar på Agatha Christie och har nästan alla hennes böcker. Jag hade inget minne av att jag hade läst den här boken, men när jag började lyssna på den insåg jag att den fanns någonstans där, långt bak i minnet.

Agatha Christie gör mig aldrig besviken, inte heller med denna bok. Hennes pusseldeckare har inspirerat mig i mitt eget skrivande, även om jag inte skriver deckare. Jag tycker om hennes raka, enkla språk som trots sin enkelhet lyckas trollbinda läsaren och hålla en fången ända till sista raden. Så även denna gång.

Agatha Christie är en mästare på deckare. Läs boken!


Om boken
Doktor Calgary återvänder till England efter en två år lång polarexpedition. Genast inser han att hans frånvaro resulterat i att Jacko Argyle blivit oskyldigt dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary var den ende som kunnat ge alibi åt Jacko. Driven av skuldkänslor reser Calgary för att söka upp familjen Argyle men hans uppdykande mottas inte med lättnad. Istället blir Calgary indragen i ett mörkt familjedrama. För om inte Jacko var mördaren måste någon av de andra familjemedlemmarna vara det.Huset på udden utkom år 1958 och är Agatha Christies personliga favorit. Till skillnad från hennes klassiska pusseldeckare är detta en psykologisk thriller där hon utforskar mänskliga själsdjup och vad som kan driva en människa till mord.

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk. 

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram. 

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 4 december 2015

Boktips Lova av Eva Ludvigsen

Lova av Eva Ludvigsen

En riktig sträckläsningbok, svår att lägga ifrån sig. Älskade varenda sida! Nu vill jag läsa mer om Lova och Chris.

Ända sedan jag först upptäckte Eva Ludvigsens böcker har jag blivit ett fan. Med boken Här och Nu fångade hon mitt hjärta och fick mig att ge henne benämningen Sveriges svar på Nora Roberts. Och jag står fast vid de orden. Lova är Evas debutroman. Jag hoppas på att hon har många böcker inom sig för jag vill läsa allt hon skriver.

Boken handlar om Lova som vi först möter när hon hoppar av en buss mitt ute i den australienska vildmarken, eftersom hon inte står ut med lukten från medpassagerarna. Hon söker arbete och hamnar på en fårfarm där hon säger att hon kan rida, eftersom hon annars inte skulle ha fått jobbet. Men hon har aldrig suttit på en häst. En av farmens personer lär henne sitta på en häst och styra den. När hon sitter där som en potatissäck dyker nästa huvudperson upp, Chris. Han är veterinär, änkling och ensam. Som gjord för att bilda par med Lova.

Men så lätt är det inte. Precis som i Nora Roberts böcker är det meningsskiljaktigheter mellan de båda huvudpersonerna. Jag väntar spänt på att se om de ska få varandra.

Vill du ha en riktigt härlig bok om kärlek kan jag varmt rekommendera Lova av Eva Ludvigsen. Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 3 december 2015

Skriva är ett bra sätt att bearbeta sorg

Det här inlägget publicerades hos Booqla 18 augusti 2015. Boken det talas om, TudorRosen Kampen om makten, hade ännu inte kommit från tryckeriet. Pappas begravning var precis avklarad. Här kan du läsa berättelsen om hur nära det var att TudorRosen Kampen om makten aldrig blev skriven. Tack Booqla för inlägget.

Här ser du omslaget vi har fått från tryckeriet för godkännande. Boken var ännu inte utkommen.

TudorRosen Kampen om makten har legat och surrat inom mig sedan jag köpte min hund Tudor för två år sedan. Eftersom jag skriver historiska äventyrsböcker tyckte jag det skulle vara roligt att skriva om Tudorfamiljen i England, på grund av att min hund var döpt efter dem. Det var lättare sagt än gjort.

Det fanns inte så många faktaböcker om den person jag ville skriva om, Henrik VII, som var far till Henrik VIII. Om den sistnämnde fanns det mängder av böcker. Men jag ville börja med Henrik VII, eftersom det var han som startade Tudordynastin.

Att skriva historiska äventyrsböcker, baserade på riktig historisk fakta och riktiga historiska personer, innebär att jag måste vara något av en detektiv. Allt ligger inte bara serverat att plocka åt sig, jag måste leta upp det mesta själv.

Där är nätet en bra källa, där hittar jag utländsk litteratur jag kan beställa hem över Amazon. Även Antikvariat och Bokbörsen döljer många bokskatter. Till slut fick jag tag på vad jag behövde och började läsa in fakta. Det var tunga böcker på engelska och det gick trögt.

När tankarna på en helt annan bok dök upp i huvudet, Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, lät jag mig lockas att skriva den boken först, medan jag läste fakta för TudorRosen Kampen om makten. Även min nya skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet, prioriterade jag upp, eftersom den skulle bli klar till sommarens skrivarkurser.

Aldrig hade jag kunnat ana vad 2015 skulle föra med sig.

Först blev min äldsta hund, Pluto, sjuk. Det konstaterades att han hade en tumör i huvudet. Han var pigg och glad, blödde bara lite näsblod. En vecka senare fick han störtblödning och dog. Det gick alldeles för fort. Jag var chockad och kunde inte hitta orden.

Min då snart 92-årige pappa, som jag pratade med varje dag och berättade allt för, tröstade mig och sa att allt skulle ordna sig, för allt var möjligt. Jag svarade att han fick se till att hålla sig frisk och leva länge, för jag orkade inte med mer sorger och bedrövelser.

Min yngre hund skadade sig och jag fick köra tre timmar till Jönköping för operation, med flera månaders konvalescens som följd. På djursjukhuset satt jag och läste korrektur på skrivboken, medan jag hade ångest för att jag inte kom vidare på TudorRosen Kampen om makten. Tiden började rinna iväg. Sveriges Pompeji Sandby borgs öde var klar och skulle gå till tryck samtidigt med Att hitta glädje i skrivandet. När de hade gått iväg skulle jag resa till skrivarstugan och vrålskriva för att hinna få TudorRosen Kampen om makten klar i tid.

Jag packade väskan och åkte till Skåne. Hundarna fick följa med. Maken körde mig dit, lämnade av mig och återvände hem. Jag behövde vara själv och fokusera. Samma dag jag kom ned ringde telefonen. Det var hemtjänsten. Pappa hade fallit och brutit lårbenshalsen.

När jag fick samtalet satt jag i en vilstol i skuggan, det var närmare 30 grader varmt. Jag hade just upptäckt att det fanns många bra engelska faktaböcker på Storytel. Bland annat den faktabok jag hade problem med att ta mig igenom, den om Henrik VII, den som var så viktig för min bok om Tudorfamiljen. Jag hade svårt att förstå den engelska faktaboken och fick ständigt slå upp orden, trots att min engelska är bra. I efterhand förstår jag att det berodde på att jag var pressad.

När jag hittade boken på Storytel gjorde jag som så, att jag både lyssnade och läste samtidigt. Då förstod jag allt! Jag var så lycklig och tänkte att jag skulle hinna få klar min bok i tid. Då kom samtalet från hemtjänsten.

När de ringde första gången var det ingen fara med pappa, några dagar senare ringde de och sa att jag borde komma dit. Jan körde ned från Blekinge, hämtade mig och körde mig till Borås. Pappa var pigg och glad och verkade må hur bra som helst. Därför åkte vi hem till Blekinge dagen efter. Jag lyssnade på faktaboken i bilen och fokuserade på att verkligen lyssna och förtränga alla tankar på pappa.

Jag kom hem och började skriva de första kapitlen på boken. Mycket av mitten var redan skrivet, eftersom det handlade om Henrik VIII. Dagen efter vi kommit hem ringde de från sjukhuset och sa, att om jag ville träffa pappa en gång till i livet borde jag köra till Borås direkt. På tio minuter var jag klar att åka. Jan hade packat matsäck och jag hade ännu inte packat upp väskan från Skåne. Det var bara att köra.

Efter två dygns vaka dog pappa och så även alla mina ord.

Jag har aldrig tidigare varit med om att orden helt har försvunnit, visst hade det varit trögt när hunden dog, men det hade inte varit helt tomt. Jag skriver tre till fyra böcker per år. Orden bara finns där och flödar av sig själv. Nu var det helt stopp. Paniken växte inom mig. Boken skulle egentligen ha kommit ut i juli, början av augusti. Nu var det redan mitten av juni och jag såg ingen möjlighet till hur jag skulle få boken klar innan bokmässan, eller ens tryckt innan årets slut.

Jag bara grät och var helt förkrossad. All tid gick åt till att ordna begravning och allt runt den, skriva orden som skulle vara i tidningsannonsen, göra häftet till begravningen och skriva ihop text till den. TudorRosen Kampen om makten var helt borta ur mitt medvetande. Ändå låg boken där och pyrde och pockade på uppmärksamhet och jag hade ont i magen, huvudvärk och mådde konstant illa.

Eftersom jag har skrivit två skrivböcker och uppmanar alla att inte sitta och vänta på att inspirationen ska komma, lydde jag min egen uppmaning och satte mig vid datorn. Där satt jag och stirrade på skärmen, och grät.

Pappas visdomsord ”Allting är möjligt!” hoppade omkring inom mig. Om det var någon gång jag borde försöka följa dem var det just nu.

Då kom jag på ett sätt att komma igång. Jag skapade en fiktiv person som var min pappa. Han hade pappas visdomsord, han älskade musik och kvinnor som pappa, han var levnadsglad, ja han var pappa helt enkelt.

Direkt jag kom på den idén flödade orden och jag skrev och skrev och skrev. Jag kände fortfarande pressen och arbetsdagarna blev mycket långa. Upp vid fem och sent i säng, hela tiden skrev jag eller läste in fakta jag tyckte saknades i boken. Maken skötte allt, fixade mat och tog hand om hundarna. Jag skrev, åt, skrev, sov, skrev, läste, skrev…

Dessutom höll jag två skrivarkurser, under två helger. När kursdeltagarna arbetade, bearbetade jag TudorRosen i huvudet. Att arbeta med skrivprocessen var bra för mig, då kom jag på misstag jag hade gjort i boken, sådana som jag kanske normalt inte hade gjort.

När jag skrev sista meningen på TudorRosen Kampen om makten brast jag i gråt. Jag var så trött, jag var även oerhört ledsen över att boken var klar. Det var som om pappa dog ännu en gång, eftersom jag nu var tvungen att lämna honom ifrån mig.

Normalt brukar boken gå iväg till flera korrekturläsare för att de ska ha god tid på sig att läsa korrektur. Nu fanns inte den tiden. Endast en korrekturläsare kontaktades, en som hade väntat på boken och verkligen längtat efter den, en som egentligen inte hade tid att läsa den, men som satt på tåg och flyg och läste pdf-filen jag hade mejlat henne.

Under tiden som hon läste korrektur, läste även jag och min man boken, om och om igen. När jag fick korrekturläsarens kommentarer åtgärdade jag de saker hon hade påpekat och boken blev ännu bättre.
Mitt i korrekturläsningen var jag tvungen att åka till veterinären med min tredje hund, den minsta i flocken, dock 10 år. Det visade sig att hon hade blivit blind. När jag fick det beskedet kom tårarna.

Inte ännu en motgång. Jag klarade inte mer!

31 juli var absolut sista dagen för manuset att gå iväg till tryckeriet. Den 30 juli var boken så klar den någonsin kunde bli och gick iväg till tryckeriet. Då höll jag på att klappa ihop. Jag sov och sov och sov, hade ingen aptit och grät konstant. Boken skulle komma i tid till Bokmässan i Göteborg sista veckan i september.

Lättnaden var enorm! Om jag kunde färdigställa en bok under de omständigheterna, då klarar jag allt!

Nu borde jag egentligen ha semester, åka på spa, bara vila. Jag har just klarat av pappas begravning och är på väg att röja hans gård. Jag ska skriva ihop föredraget jag ska hålla på Egenutgivardagen i Stockholm i september och förbereda seminariet jag ska medverka i på Bokmässan. Dessutom har jag börjat på en ny bok!

Att skriva är för mig som att andas, ett tag var det som om jag inte fick luft.

Nu andas jag igen, jag skriver, jag lever!

Kim M Kimselius

Ja, det var inlägget hos Booqla. När jag läser det igen kommer tårarna och jag förundras över att jag överhuvudtaget har orkat med det här året. Det känns i kroppen och i huvudet. När den sista signeringen är över ska jag vila mig rejält. Som du vet gör jag det genom att försvinna bort i fantasins värld och skriva. Det finns fortfarande många tårar inom mig.

Här kan du läsa några recensioner av TudorRosen Kampen om makten.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 2 december 2015

"Dina böcker är de bästa böckerna i världen"

Det kom ett mejl som gjorde mig mycket glad. Det var från Elsa Lindahl som berättade vad hon tyckte om de böcker hon hade läst i min serie om Theo och Ramona.

Svarta Döden av Kim M Kimselius

Hej Kim!
Jag heter Elsa och är 11 år. Jag träffade dig på bokmässan i Göteborg.  Där köpte jag tre böcker. Svarta döden, Det glömda kriget 1808 - 1809 och Tudorrosen.

TudorRosen Kampen om makten av Kim M Kimselius

Jag har läst Svarta döden och Tudorrosen.  Båda var jättespännande att läsa. Svarta döden var jättehemsk men sååå bra. Jag lärde mig massor. Tudorrosen var också bra.

Det glömda kriget 1808-1809 av Kim M Kimselius
 
Men jag har inte läst Anastasias öde så jag fattade inte riktigt varför de varför de var osams. Men riktigt spännande!

Jag är ingen häxa av Kim M. Kimselius
Jag har läst Svarta döden, Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse,  Tudorrosen och Snapphanar alltså fem stycken böcker av dig och det är bara Theo och Ramona serien. Så jag har många kvar!

Snapphanar av Kim M Kimselius
Du är min favoritförfattare.  Jag vill bara säga att dina böcker är de bästa böckerna i världen. Ska det komma fler? 
Faraos förbannelse av Kim M Kimselius
Jag såg att det skulle komma någon om Island? Min största hobby är att läsa. Så jag ser framemot nya spännande böcker av dig! / kram Elsa:-)

Tack för de fina orden Elsa, och för att jag fick lov att lägga ut det du skrev här på min blogg.

Det kommer två Islandsböcker 2016, Det osynliga folket på Island och Döden på Island. Här ser du omslagen till dem:



Blev du nyfiken på någon av böckerna? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM. Islandsböckerna får du dock ge dig till tåls till hösten 2016.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Färdigt omslag till Det osynliga folket på Island av Kimselius

 Det osynliga folket på Island
4:e historiska boken i Theo- och Ramonaäventyr.


Nu har Mats Minnhagen gjort färdigt bokomslaget till Det osynliga folket på Island. En bok som föddes inom mig 2013 när jag var och föreläste på Island och besökte Myvatn. Jan har även lagat in rubriken på framsidan, som nu är helt klar.

Här ser du hela bokomslaget, utan baksidestext och rubrik.
Vad tycker du om det?



Gå gärna in på de olika omslagens länkar och läs mer om boken Det osynliga folket på Island, vad som fick mig att skriva den och se bilder från platsen där händelserna utspelar sig.

Första färgskissen av Det osynliga folket på Island.
Allra första svartvita skissen till Det osynliga folket på Island.

Boken utkommer augusti/september 2016. På www.theoochramona.se kan du följa arbetet med boken och läsa text allteftersom boken byggs upp. Där kan du också kommentera samtliga mina böcker, och önska dig vad jag ska skriva om i nästa bok i Theo- och Ramonaäventyrsserien.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 1 december 2015

TudorRosen Kampen om makten Perfekt kombination av äventyr, romantik och historia

 TudorRosen - Kampen om makten
Perfekt kombination av äventyr, romantik och historia, alla tre i varsamt övervägd dos!



Fristående bok i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.

I och med 20:e boken i Theo och Ramonaserien har Kim M Kimselius hittat ett vinnande tidslöst koncept med nya och spännande vändningar i varje bok. Än en gång följer vi med dessa äventyrslystna trolovade ungdomar på en oväntad, hissnande resa. 

I boken får vi följa flera av Tudorsläktens regenter och deras samtida. Vardagens lunk blandas med spännande händelser och överraskande vändningar. Vi får känna av kungafamiljens misstänksamhet och väluppbyggda spionnätverk, hovdamernas avundsjuka och 1400-talets kamp mot sjukdomar och oliktänkande. 

Theo och Ramona som under seriens gång har gått från att vara nära vänner till att bli trolovade, tar med sig inte helt okomplicerade känslor in i detta äventyr. Kommer deras vägar att mötas? Och kommer de någonsin få chansen att bli sams igen?

Boken är en perfekt kombination av äventyr, romantik och historia, alla tre i varsamt övervägd dos som tilltalar ung som äldre. Vem var egentligen Henrik den VII? Var svettsjuka verkligen farligt? Vad är en baldakin? Som alltid avslutas boken med en fullspäckad faktadel för den vetgirige. Om inte annat får man en blodad tand att lära sig mer…

Kim M Kimselius böcker tar en alltid med på en resa som resulterar i ny kunskap och önskan efter ytterligare ett nytt äventyr. Med riktiga historiska händelser som grund till böckerna, är de även en ypperlig resekamrat för äventyrslystna resenärer som vill bege sig ut i världen i Theo och Ramonas spår. 

Oavsett om boken blir en trogen resvän, eller kompisen du delar en kopp varm choklad med i soffan, har du en otrolig resa framför dig! God läsning!


 Jessica Pettersson


Tack Jessica för den mycket fina recensionen av TudorRosen Kampen om makten. Blir oerhört glad för dina ord.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Novelltävling 2016 arrangör SkrivarSidan under temat Solidaritet

Skrivtävling
SkrivarSidan fyller 17 år i mars 2016 och utlyser en novelltävling som är öppen för alla. Läs mer nedan:


SkrivarSidans novelltävling 2016

Regler:
Temat är Solidaritet.

Texten får vara högst 7 000 tecken inklusive mellanslag lång och teckensnittets storlek ska vara 12. Vi håller hårt på längden, annars blir det inte rättvist för alla.

Du får delta med max ett bidrag och det ska vara skrivet på svenska.


Novellen får inte vara publicerad på nätet eller på papper.

Bidragen ska vara inskickade senast den 7 mars till novelltavling@skrivarsidan.nu.

OBS! Glöm inte att bifoga ditt namn, postadress och e-postadress. Du måste vara 18 år för att delta.

Priser:
Tre vinnare utses och får sina noveller publicerade på SkrivarSidan den 30 mars.
1:a pris 1500 kr + diplom
2:a pris bokpaket + diplom
3:e Boken Skrivguide – prosa, lyrik och film + diplom

OBS! Vinnaren betalar eventuell skatt.

Lycka till!

Kramisar Kim

Kika gärna in på  Kimselius skrivtips eller Författartips för skrivtips och fler skrivtävlingar.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. 

I början av juli kommer Att hitta glädje i skrivandet, min andra skrivbok. Du hittar mängder av skrivtips i boken.


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 30 november 2015

Signering hos Akademibokhandeln Center Syd nyinvigning av köpcentret och stormen Gorm

Nyinvigning av Center Syd köpcentrum i Löddeköpinge
Igår var jag och signerade hos Johan i Akademibokhandeln Center Syd utanför Löddeköpinge i Skåne. Det har byggts en hel del de senaste året. Nu är allt klart och i fyra dagar var det fullt av jippon, extraerbjudanden och många spännande saker.

När jag kom visade Johan mig runt i den nyaste delen av köpcentret. Så fint det var. Vad passade bättre än att föreviga den alltid lika glada bokhandlaren tillsammans med en guldgran.

Johan berättade att det var riktiga blommor som täckte väggarna. Jag tänkte genast på Singapore och upplevelserna där. Hela staden var täckt av levande blommor. Det kändes inte som om jag var mitt inne i en storstad. Lite senare, när jag satt och åt, kom det folk och undrade om det verkligen kunde vara riktiga blommor på väggen, jag visste svaret.

Sagotanter
De här härliga unga kvinnorna gick omkring och drog var sin skrinda. De var sagotanter. De stannade till utanför min signeringsplats, bredde ut filtar de hade i skrindorna, samlade ihop barn och berättade sagor för dem. Sedan fortsatte de vidare till en ny plats. Vilket fint initiativ. Något som imponerade stort på mig var hur barnvänligt det ombyggda köpcentret var. Här fanns en riktig äventyrspark för barnen, när jag kikade in fick det mig att önska att jag var barn på nytt.

En idérik ung kvinna, Dominiq, kom på besök. Hon har gått skrivarkurs för mig och har hur många berättelser som helst inom sig. Alltid lika färggrann och vacker.

Som du säkert vet är jag aktiv på nätet och har haft kontakt med många personer i flera år. En av dem är Nettan från Malmö. I söndags var första gången vi möttes. Jag blev så glad när hon kom och överraskade mig. Lika go i verkligheten som på nätet.

När jag ser fotot på mig och Dominiq förmanade jag mig själv, jag menar... Det är jag som trycker på avtryckaren, ändå kan jag inte låta bli att prata medan jag fotograferar. Påminnelse till mig själv: "Var tyst nästa gång du ska fota dig själv!"

Hasse Andersson och Kvinnaböske band
Hasse Andersson och Kvinnaböske band spelade i köpcentret. Jag tyckte det var lite tråkigt att jag inte kunde gå och lyssna. Men när jag ett par timmar senare var färdig med signeringen satt Hasse fortfarande och signerade skivor.

Jag hade en fantastisk dag på Center Syd. Johan och hans härliga personal som ser till att allt flyter, underbara, positiva kunder som stannade till för en pratstund, köpa böcker, och ge kramar. Kära vänner som kom på besök, ja tiden gick så fort att jag med förvåning såg att klockan var slagen och jag skulle sluta signera. Jag hade alldeles nyss hade kommit. Iallafall kändes det så, trots att jag hade signerat i tre timmar.


Den bok som sålde mest under söndagens signering var TudorRosen Kampen om makten, som med sitt vackra omslag lockade många nya läsare.


En sak är säker, jag tänker åka till Center Syd till våren, utan att signera, för jag vill gå omkring och njuta av alla fina butiker som finns där, frossa i den mexikanska buffén och drömma mig tillbaka till min Mexikoresa, kanske köpa något vårfint, eller bara vara för en dag.

Jag fick en jättefin present av bokhandlare Johan, min allra första filofax. Här ska jag lägga in alla föreläsningar och signeringar. Ska utforska den och plocka bort allt onödigt, för den här ska i fortsättningen följa med mig på mina resor så jag har full kontroll när någon förhör sig om en eventuell bokning.

Stormen Gorm
När jag kom hem från signeringen var det bara att börja ladda för stormen Gorm. En timma innan stormen började blev hundarna rastlösa och vankade av och an. Jag förstod att stormen var i antågan och skyndade mig att rasta dem.

När stormen sedan kom var det som om den försökte lyfta min lilla skrivarstuga på 50 kvm. 45 sekundmeter hörde jag på radion att det var i vindbyarna. Det lät som om brädorna var på väg att slitas av väggen. Det dånade och lät. Tudor som fick uppleva sin första storm, vankade rastlöst fram och tillbaka och kom ständigt till mig och ville tröstas. Till slut gick jag och la mig, för att få Tudor att slå sig till ro, något han gjorde. Eftersom jag var rädd kände han av min rädsla och det gjorde honom inte lugnare.

När jag låg i sängen kändes det ännu värre, eftersom vinden kastade sig mot ytterväggen till sovrummet. Har jag berättat att stugan inte är vinterbonad? Det innebar att friska vindar letade sig in genom väggen och svepte runt i sovrummet. Jag kände mig som Dorothy i Trollkarlen från Oz och var nästan beredd på att huset skulle lyfta och försvinna in i en annan värld. Jag och min fantasi!

På morgonen var det fortfarande mörkt när jag släppte ut hundarna, efter bara några timmars sömn. Snöskyffeln hade fått sig en rejäl flygtur, en gren hade blåst ned från trädet. Annars var det lugnt. Jag somnade om tills telefonen ringde. Det var maken, som fortfarande är kvar i Blekinge, som undrade om jag hade överlevt stormen. Hemma hade takpannor blåst ner. Hos grannen hade ett stort träd vällt och lagt sina grenar över en av grannens bilar.

Jag tog en promenad med hundarna. Grannens hundar skällde vilt. Något jag inte är van vid att höra. På vägen hem stack Tudor i förväg, lockad av skällandet. När jag kom fram till stugan stod Tudor och kikade bort över gärdet mot grannens tomt. Då fick jag se att den stora baggen hade tagit sig in i hundgården och attackerade en av hundarna, som vilt skällande hoppande undan.

Jag fick in mina hundar i huset, ringde grannen som inte svarade. Okej, jag fixar det här själv, tänkte jag och stövlade bort mot gården. Jag förberedde mig på att både bli biten av hunden och stångad av baggen. Då ringde grannen. Det visade sig att sonen var hemma. Lagom tills jag kom fram till gården kom han ut. Jag hann fram först till hunden och baggen. Lockade på hunden som lättad vände ryggen åt baggen och skyndade mot mig, jag backade och fortsatte locka, tills lillhusse lyckades få tag om hunden och dra in henne.

Jag har upplevt många stormar nere i Skåne. Förra gången föll en stor björk över parkeringen där min bil hade stått några timmar tidigare, men något hade fått mig att flytta bilden. Nu vilade bara yttersta grenverket över motorhuven på bilen. Den gången ryckte grannen ut med motorsåg mitt i virvlande storm och hjälpte mig befria bilen, eftersom ännu en björk såg ut att vara på väg mot bilen. Glad att jag idag kunde återgälda lite av allt det grannen har gjort för mig.

I lördags var jag och signerade i Helsingborg. Redan då var det hemskt väder, med blåst och regn som kom vertikalt. Inte många kunder i butiken den dagen.

Med andra ord har det varit en dramatisk helg. Det blåser fortfarande rejält. Jag tänker stänga ned internet ett par timmar och försvinna bort i fantasin och skriva på Mördande foto. Dessutom tror jag att jag måste pussa rätt mycket på Tudor och Tickie idag. Mina trofasta vänner i stormen.

Ha en fortsatt fin dag!

Missa inte morgonens blogginlägg där jag visar dig det färdiga omslaget till Döden på Island och berättar mer om boken.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Färdigt omslag till Döden på Island 21 historiska äventyrsromanen av Kimselius

  Döden på Island 21 historiska äventyrsromanen
om Theo och Ramona

Nu har Mats Minnhagen färdigställt omslaget till Döden på Island. Ännu ett historiskt äventyr för Theo och Ramona. Som du förstår utspelar det sig på Island, ett land jag älskar att besöka. Varje gång jag har varit där har fantasin satts i rullning och berättelser har byggts upp inom mig. Nu är det dags att skriva ner dem.

Hela omslaget. Vad tycker du?



Läs de tidigare inläggen om bokomslaget, där berättar jag mer om boken och tankarna runt den.

Boken utkommer juli/augusti 2016. På www.theoochramona.se kan du följa arbetet med boken och läsa text allteftersom boken byggs upp. Där kan du också kommentera samtliga mina böcker, och önska dig vad jag ska skriva om i nästa bok i Theo- och Ramonaäventyrsserien.


Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.