Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 24 maj 2016

En av de allra charmigaste och mysigaste skrivböckerna är Att hitta glädje i skrivandet

Författaren Astrid Ahlberg har på sin blogg Porten skrivit en recension av min andra skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet. Nedan kan du läsa vad Astrid tycker om boken.


Kim M Kimselius - Att hitta glädje i skrivandet
Det finns en hel rad med böcker som beskriver författandets konst ur olika synvinklar. En av de allra charmigaste och mysigaste är nedanstående bok.


Författare: Kim M Kimselius.

Utgiven på Roslagstext 2015

Boken kan köpas på bland annat Adlibris.com och Bokus.com.

Mer om författaren och hennes böcker kan man hitta på hennes olika bloggar som till exempel här.

Kim skriver huvudsakligen historiska ungdomsböcker med mycket spänning, en del magi och med noggrann bakgrundsresearch.

Boken börjar helt logiskt med en Inledning. Här berättar Kim sin egen historia, hur och varför hon blev författare. Vägen går från barndomens sagor och skräckberättelser till bokförlagskontakter och bakgrunden till att hon blev egenutgivare. Det är personligt, fängslande och inspirerande.

Därefter följer fyra delar med lite olika innehåll. Bokens 416 sidor är fördelade på massor av kapitel, vilka presenteras i en utförlig Innehållförteckning i början av boken. Totalt finns det 114 kapitel, vilket gör att de blir korta, ibland bara på en sida. Detta bidrar till att texten är lättläst, men också att det blir en hel del upprepningar. Man kanske har störst nytta av boken som uppslagsverk snarare än att läsa den från pärm till pärm.

Även du som redan har gett ut egna böcker, kan ha nytta av alla skrivtips som Kim så generöst delar med sig av. För mig personligen är nog delarna om marknadsföring mest intressant och nytt. Har till exempel antecknat nedanstående:

Författarförbundet - som en fackförening tycker Kim. Man får ansöka om att bli medlem och väljs in utifrån kvalitén på sina böcker. Vem avgör den kvalitén, undrar jag, och får lust att söka dit. Hamnar på min Att göra - lista...

Författarcentrum - lite av en arbetsförmedling beskriver Kim. Har hand om föreläsningsuppdrag. Man ska ha gett ut två böcker för att bli medlem här.

NOFF - står för Nordiska Oberoende Förlags Förening. Intresseförening för de mindre och medelstora bokförlagen i Norden. Hade förra året över 200 medlemsförlag.

Wikipedia - Kim föreslår att man ber en av sina vänner skriva ihop en kort biografi med en lista på utgivna böcker. Kims egen Wikipediasida hittar du här!

Givetvis måste man även ha egen webbsida, Facebooksida osv, det tar jag inte närmare upp här. Det är väl numera rätt självklart för alla författare att det är viktigt, ja nödvändigt, att synas på sociala medier om man vill fånga nya läsare.

Del 3 heter Skrivregler och skrivtips. Här följer en rad handfasta tips om språket, grammatik och liknande finesser. Sånt som gör texten lättläst och "osynlig". Ett exempel jag gärna vill ta upp är kapitel 103 som handlar om De och Dem. Kim ger ett par tips om hur man väljer rätt. Antingen byter man ut de/dem mot vi/oss, vilket kan kännas säkrare, eller så tar man samma mening på engelska. Blir det they (de) eller them (dem)?
Minnesregel i engelska-fallet: inget m på engelska, inget m på svenska. Smart...

Den fråga jag ofrånkomligt ställer mig vad gäller Kim Kimselius är hur hinner hon? 40 böcker utgivna (är väl fler nu kanske) och så hinner hon ändå hålla kurser och föredrag, åka på mässor och signeringar. Samt hålla kontakten med läsare och kollegor på sociala medier. Svaret är kanske just detta med Glädjen, att hon tycker detta är så roligt. Samt att hon har en make som ställer upp för henne och förlaget.

Passande och fint foto på glad och produktiv författare.
Tack Astrid för en mycket fin recension av min skrivbok Att hitta glädje i skrivandet
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!