Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 20 november 2016

Boktips Morden på Mangle Street en av de bästa böcker jag läst på länge

Morden på Mangle Street av M.R.G. Kasasian

En av de bästa böcker jag har läst på länge. När boken är slut känner jag en saknad inom mig som jag inte har känt på evighet. Endast en riktigt, riktigt bra bok kan ge mig den här känslan. Jag vill genast läsa om boken, eller allra helst läsa ännu en bok av författaren, men upptäcker till min besvikelse att det här är debutboken. Det finns inga fler böcker. Jag väntar ivrigt på fortsättningen.

Boken påminner om Agatha Christies sätt att skriva, med den mystiske berömde privatdetektiven som själv kallar sig "personlig detektiv". Jag tänker också på Maisi Dobbs av Jacqueline Winspeare. Två fantastiska författare som skildrar livet förr. M. R. C. KASASIAN plockar upp manteln efter dessa författare och tar mig tillbaka till det förflutna, där jag får använda hjärnan och vara en del av mysteriet.

Om du vill läsa en riktigt, riktigt bra pusseldeckare är den här boken perfekt för dig. Läs den!


Året är 1882 och den unga, föräldralösa March Middleton har precis rest till London för att bosätta sig hos sin förmyndare Sidney Grice efter sin fars död. Sidney är landets mest berömde privatdetektiv och March har knappt hunnit anlända förrän han får ett nytt fall på halsen. En ung kvinna har blivit brutalt mördad och allt pekar på att hennes make är den skyldige. Offrets mor är dock övertygad om motsatsen och March erbjuder sig att göra ett försök att rentvå honom.

Spåren tar dem på en resa från East Ends mörkaste gränder till de ståtliga viktorianska villorna i Bloomsbury. Varje ny ledtråd gör Sidney övertygad om klientens skuld, men snart blir det även uppenbart att fallet riskerar att krossa hans goda rykte som privatdetektiv.

Morden på Mangle Street utspelar sig i det viktorianska England. Boken vänder sig till läsare som gillar originella deckare med levande miljöbeskrivningar och en stor portion humor. Det här är den första boken i en serie om det omaka deckarparet Sidney Grice och March Middleton.

M. R. C. KASASIAN växte upp i Lancashire och har haft en mängd olika yrkesroller genom åren; allt från kypare till veterinärassistent, nöjesparksarbetare och tandläkare. Numera bor han med sin hustru i Suffolk på somrarna och på Malta på vintrarna.

"En av det här årets charmigaste och mest originella romaner" skriver Daily Mail och jag instämmer.



Den får fem stjärnor av fem möjliga, även om jag gärna skulle gett boken tio stjärnor.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, BookOutlet.se och CDON.COM.


Här kan du träffa mig under höstens signeringar:
26 november 11-14 signerar Kim sina böcker hos Lek & Sak i Lund.
27 november 11-13 signerar jag hos Akademibokhandeln Center Syd
3 december 11-13 signerar jag hos Lundins bokhandeln i Karlshamn.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!