Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 5 mars 2017

Boktips Änglarna dansar i gryningen Camilla Davidsson

Änglarna dansar i gryningen Camilla Davidsson

För några år sedan fick jag ett manus i min hand. Det var Camilla Davidssons första bok. Jag älskade berättelsen, men jag ger inte ut andras böcker, därför tackade jag nej. Ändå kunde jag inte låta bli att läsa manuset, för det var något utöver det vanliga. Jag uppmuntrade Camilla att skicka det till ett annat förlag. De blev lika trollbundna som jag. Nu toppar Camillas böcker listorna och jag gläds över hennes framgångar.

Nu har Camilla Davidsson kommit ut med sin tredje bok, Änglarna dansar i gryningen. Även denna gång har jag suttit som trollbunden och inte kunnat lägga ifrån mig boken. Författaren har förmåga att skildra miljöer så att det känns som om man är där.

Huvudpersonen Emma är en person som jag både älskar och hatar. Ibland förstår jag mig inte på hennes beslut, men det är också det som gör böckerna mänskliga och verkliga. Ibland kan jag bli riktigt arg på Emma och det blir jag i Änglarna dansar i gryningen. Hon är en stark kvinna, men låter sig tryckas ned av Alex, som hon väntar barn med. Plötsligt styr han helt och hållet över hennes liv och jag får nästan panik när förhållandet utvecklas till något skrämmande.

Har du aldrig läst någon av Camilla Davidssons tidigare böcker rekommenderar jag dig att läsa dem tidigare böckerna först, men om du trots allt vill kasta dig in i den här boken kommer här en kort sammanfattning av de tidigare. I Under Vintergatans alla stjärnor och Pensionatet vid världens ände har vi följt karriärtjejen Emmas vandring genom tillvaron och hennes svårigheter att göra kloka livsval.

I första boken gör hon en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela och tar läsaren med på en fantastisk upplevelse. Ett år efter pilgrimsvandringen är livet rörigare än någonsin för Emma. Hon stressar och vantrivs på jobbet och spenderar sommaren på Fårö för att återhämta sig. Där har hon mot sin vilja blivit förtjust i Olle, en tjugo år äldre läkare som hon hyr en stuga av, och dessutom inlett en romans med jämnårige fondmäklaren Alex. När Emma får ett chockerande och omtumlande besked lämnar hon brådstörtat Fårö.

Änglarna dansar i gryningen är den tredje boken i serien om Emma en vilsen karriärkvinnas väg mot inre utveckling. Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel allt kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller att vara andra till lags. I sin romanserie delar hon frikostigt med sig av de lärdomar och insikter hon fått under sitt sökande efter mål och mening i livet.

Om författaren
Camilla Davidsson, född 1969, gjorde sin författardebut i augusti 2014 med Under Vintergatans alla stjärnor. I hennes tidigare yrkesliv arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag.

Hösten 2012 lämnade hon storstaden med sin man och tvillingdöttrar för ett liv närmare naturen i skidorten Åre i Jämtland. På somrarna driver hon sedan 2008 ett Bed & Breakfast och vandrarhem på Fårö.

Den här boken är definitivt lika bra som första boken, som jag älskade. Ja, jag tror nästan att det är här den bästa bok Camilla Davidsson har skrivit. Läs den!!!



Den får fem stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, Bookoutlet.se och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!



Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!