Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 4 februari 2018

Kim M Kimselius Mästare på cliffhangers Döden på Island

Kim M Kimselius Mästare på cliffhangers Döden på Island


Blev glad när jag hittade den här recensionen av Jenny Forsberg på Jennys Bokblogg av Döden på Island. En bok som betyder mycket för mig. Jag har besökt alla platser jag beskriver i boken, när jag skrev berättelsen kändes det som om jag var tillbaka igen. Nu ska du få njuta av Jennys recension, gå gärna in och läs hela recensionen på hennes blogg.


Kim M. Kimselius Mästare på cliffhangers
Kim M Kimselius är en framgångsrik egenutgivare som jag alltid imponeras av. Förra året gästbloggade hon här på min blogg och gav Kim M Kimselius 3 bästa tips för lyckad bokförsäljning. Men trots att jag länge varit nyfiken har jag faktiskt inte läst någon av hennes böcker. Förrän nu. Jag har läst Döden på Island.

Boken är inget mindre än den tjugoförsta i den här serien, med Theo och Ramona i huvudrollerna. Kim Kimselius är extremt produktiv och har sammanlagt skrivit ett fyrtiotal böcker. Det kan ju ta emot lite att börja läsa en bok så långt in i en serie, men det var inget problem alls. Tvärtom är Kim noga med att i början av boken serva sina läsare med den information som behövs för att bli insatt i situationen.

Theo och Ramona kan resa i tiden, och den här gången hamnar de på Island. De gör flera tidsresor under bokens gång, så de besöker landet under flera olika tidsepoker. Eftersom det är en äventyrsbok råkar de ut för massor, och boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel.

Island är ett av mina absoluta favoritplatser, och trots att jag bara har varit där en gång, och då endast i några dagar, så längtar jag ofta tillbaka till naturen och landskapet. Jag vill definitivt tillbringa mer tid på Island. Och med de här böckerna får jag det. Det är också roligt med det historiska sammanhanget – att få vara med på den tiden när Thingvellir inte var en turistattraktion utan faktiskt användes som domstol.

Jag som är relationsinriktad i både mitt skrivande och mitt läsande uppskattade även hur relationerna mellan huvudpersonerna skildras. Boken var mycket sorgligare än vad jag hade räknat med, och jag vill ju gärna läsa böcker som får mig att känna saker.

Eftersom jag har en viss allergi mot etiketter tilltalas jag av att Kim Kimselius inte kallar sina böcker för ungdomsböcker, utan bara pratar om dem som äventyrsböcker. Spänningen, miljön, relationerna och alla grymt välplacerade cliffhangers gör att jag definitivt rekommenderar den här boken.

Här hittar du Döden på Island hos Adlibris.
Här hittar du Döden på Island hos Bokus.

Tack för den fina recensionen Jenny!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se. 
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!