Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 26 april 2012

Skriv och Vinn en bok

Med anledning av att  mitt förlag, Roslagstext, i år firar tio framgångsrika år, vill jag fira det med att varje månad skänka en bok. Samtidigt firar jag att jag i år kommer ut med min TJUGONDE bok: Mayafolkets Hemlighet.

Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna, är att skriva en recension/berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Den sista varje månad meddelas vem som vunnit månadens bok. Du får lov att delta hur många gånger som helst och väljer själv om du vill skicka in flera recensioner en månad, eller sprida ut dem över hela året.

Tävlingen pågår fram till 31 december då årets sista vinnare meddelas.För att vara med i varje månadsutlottningen ska recensionen ha kommit till oss FÖRE den sista i månaden. Vi drar vinnaren endast från de recensioner som är inskickade den månad utlottningen gäller.

Du väljer om du vill lägga ut recensionen här i kommentarer på bloggen, skicka den i ett brev, eller maila. Märk ditt bidrag med "Recension tävling". Skriv namn, adress och eventuellt mailadress om du snabbt vill få reda på om du har vunnit.

Skicka ditt bidrag till:
Roslagstext
Trullebo, Kolshult 28
370 17 Eringsboda
forlag(at)roslagstext.se (byt ut (at) mot @-tecknet)
 
Du får fritt välja vilken bok du vill ha utav dem som har kommit ut. Observera att du inte kan önska dig Mayafolkets Hemlighet förrän boken är utgiven!

NÅGON AV NEDANSTÅENDE BÖCKER KAN DU RECENSERA OCH VÄLJA
Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har läsare från 7 år upp till 98 år. Här får du Spänning för stunden och Lärdom för livet.

Tillbaka till Pompeji är min debutbok, som kom ut julen 1997. Den sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Detta är första boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever många spännande äventyr.

Ramona vet att staden kommer att utplånas i ett vulkanutbrott och att alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att ske, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

LÄS MER HÄR 

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji och läsa om min debut kan du kika här.




 Jag är ingen häxa är andra boken i serien om Theo och Ramona.

Den här gången reser Theo och Ramona tillbaka i tiden till Häxförföljelsens tid. Plötsligt står de framför ett brinnande bål med en människa fastbunden vid en påle på bålet. Theo och Ramona lyckas rädda flickan.

När Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

LÄS MER HÄR
Vill du veta hur jag skrev Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.

F
Faraos förbannelse är tredje fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

I en gravkammare i Egypten försvinner Ramona plötsligt och hamnar i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 f.Kr. och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Vill du veta vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse kan du läsa om det här.


Den gömda Inkastaden  är fjärde boken om Theo och Ramona.

En spännande äventyrsbok som tar dig med till Inkariket när conquistadorerna invaderar landet och dödar inkafolket i jakt på gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

LÄS MER HÄR 


Läs hemligheten bakom Den gömda Inkastaden och hur nära den här boken var att få mig att ge upp böckerna om Theo och Ramona.



Vikingaträl är femte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Under ett oväder förflyttas Theo och Ramona plötsligt i tiden och blir tillfångatagna av vikingar.

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har förflyttats till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


LÄS MER HÄR





Svarta Döden är den sjätte boken om Theo och Ramona. En otroligt otäck och fängslande bok som du garanterat inte lägger ifrån dig i första taget.

Det är pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar i den pestsjuka staden. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med SVARTA DÖDEN!

LÄS MER HÄR




Snapphanar! är sjunde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Här får du för första gången möta Ramonas kusin Robert.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna. Vid en olycka förlorar hon minnet. Theo och Robert lyckas följa efter Ramona, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna  i en strid på liv och död.

LÄS MER HÄR 




Giljotinen är åttonde boken om Theo och Ramona och också en av mina favoritböcker.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen...

Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken. 

"Vidunderligt bra! En författare som har mycket att ge dagens läsare." Bokrecensent/Bokhandlare Lars-Olof Wiksten.

LÄS MER  HÄR


Riddarsvärdet är nionde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Boken utspelar sig under riddartiden i Normandie.

Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte har kommit tillbaka till sin egen tid. Planer smids om ond, bråd död, som även inkluderar Theo och Ramona...

LÄS MER HÄR




Det glömda kriget 1808-1809 är tionde boken om Theo och Ramona och ännu en av mina favoritböcker.

Den här gången förflyttas Ramona i tiden medan Theo och Robert gör allt de kan för att resa efter henne.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?



Snapphaneresan är 11 boken i serien om Theo och Ramona och en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Theo, Ramona och Robert hittar en skattkarta och färdas i tiden för att hitta Loshultsskatten.

Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

LÄS MER HÄR 

Kinesiska draken är den tolfte boken om Theo och Ramona. En av mina absoluta favoriter bland mina böcker. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina.

LÄS MER HÄR


 Theos Pompeji är trettonde fristående boken i serien om Theo och Ramona.

Detta är en bok som utspelar sig före boken Tillbaka till Pompeji.

Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


Älskar den här boken! Har varit så roligt att skriva den!

LÄS MER  HÄR

Boudicas strid mot Romarna är fjortonde fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, romarna och givetvis till kelternas drottning Boudica.

Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

LÄS MER HÄR







På liv och död i andra världskrigets skugga är femtonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En mycket efterlängtad bok.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden!





På flykt från andra världskrigets fasa är sextonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, även den en mycket efterlängtad bok, eftersom den berör samma tema som den 15:e boken i serien.

Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

LÄS MER HÄR







Mayafolkets hemlighet är sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalender upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?



LÄS MER HÄR.

Utkommer 15 augusti 2012









En helt ny serie som utspelar sig på Nya Zeeland är Kimberlie-serien om Kimberlie och Andy.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, första boken om Kimberlie och Andy.

Här möts Kimberlie och Andy på ett mycket dramatiskt sätt. En bok fylld av äventyr från första till sista sidan.

Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

LÄS MER  HÄR






Kimberlie - Ett nytt liv, andra boken om Kimberlie och Andy.

En bok som fått många att ligga sömnlösa eftersom de inte har kunnat lägga ifrån sig boken.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

LÄS MER HÄR 




Kimberlie - Främlingar, tredje boken om Kimberlie och Andy.

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

LÄS MER HÄR


Vill du veta mer om böckerna, läsa recensioner eller läsa Smakprov ur böckerna, bläddra igenom flera kapitel och mycket mer. Då ska du fortsätta vidare till min hemsida www.kimselius.se där hittar du allt du behöver veta om böckerna och lite till. Du kan även titta in på Roslagstext förlags hemsida för fler upplysningar. Du kan även följa arbetet med de nya Theo- och Ramona-böckerna på deras alldeles egna hemsida.

Lycka till!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

2 kommentarer:

  1. Vilken bra idé! Vad spännande!! Kan man börja skicka in redan nu, eller ska man vänta till Maj börjar innan???
    =)

    SvaraRadera
  2. Hej Isa
    Du kan skicka in nu, då gäller det bidraget för maj månad. Lycka till!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!