Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 25 december 2014

Solo - En James Bond roman av William Boyd



SOLO - En James Bond roman av William Boyd

Det är verkligen en James Bond roman, sexistiskt, mycket sprit, cigaretter och kvinnor. Lite seg handling i början. Är van vid att kastas in i berättelserna på ett helt annat sätt när det gäller James Bond, men berättelsen tar sig och jag måste lyssna tills boken är slut. Bond är som vanligt odödlig, även om han många gånger flirtar med döden och håller den i hand. Jag föredrar trots allt James Bond filmerna.


Det är 1969 och agent 007 har sänts på ett uppdrag till Västafrika och den lilla staten Zanzarim, för att där på egen hand försöka stoppa ett inbördeskrig. Assisterad av en vacker medhjälpare men hindrad av den lokala milisen tvingas han, efter en skrämmande upplevelse, att ignorera M och de order han fått.

Bonds rebelliska agerande leder honom till Washington DC och ett nät av geopolitiska intriger. Han bestämmer sig för att jobba SOLO, och ta personlig hämnd, efter att ha blivit skjuten på nära håll av den person han litade på allra mest.

Om författaren:

William Boyd är en av Englands mest uppskattade författare och hedrades så sent som 2013, vid London Book Fair med att utses som "Author of The Day". Han har också erhållit den Brittiska Imperie Orden (CBE) 2005. Han föddes i Accra, Ghana 1952 och spenderade sina första år där och i Nigeria. Den högre utbildningen fick han i Europa (Universiteten i Nice, franska; Glasgow, engelska och filosofi; Jesus College i Oxford, engelsk litteratur).

Han debuterade 1981 med A good man in Africa som belönades med "The Somerseth Maugham Award" och "Whitbread First Novel Award". I början utspelade sig hans romaner i Afrika. På 90-talet skrev han flera pjäser och filmmanus och arbetade med skådespelare som Sean Connery, Pierce Brosnam och Daniel Craig.

Med romanen Restless var han definitivt inne i spionvärlden och historien som går tillbaka till andra världskriget och relationen mellan en manlig och kvinnlig spion i MI6, som visar sig bli farlig även tre decennier senare. En lysande thriller som belönats med "Costa Book Award". Den har följts av flera uppskattade romaner på samma tema.

Han ombads att skriva den nya James Bond romanen 2012, vilket han antog med glädje. Ian Fleming inspirerade Boyd tidigt och han lät till och med Ian bli karaktär i en av sina romaner (Any human heart). Den nya boken fick titeln SOLO och lanseras i Europa 26 september 2013. EA Förlag ger ut den på svenska våren 2014.




Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!