Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 17 april 2015

Boktips: Rosornas krig Stormfåglar av Conn Iggulden

Rosornas krig Stormfåglar, av Conn Iggulden
1:a boken i serien

Som vanligt har Conn Iggulen med många detaljer i boken och är väl påläst. Det gör att det känns som om man är med i själva händelsen.

Trots det vill jag inte ge boken full pott, eftersom det ibland är svårt att hänga med. När jag precis har börjat uppskatta en person i handlingen, börjar berättelsen om någon annan. Kan inte annat än beundra författaren för de historiska skildringarna.

Tycker du om historiska böcker är det här en bok för dig.

Beskrivning av boken:
Året är 1437. Efter åratal av förmyndarregering ska den fromme Henry den VI, Lammet kallad, krönas till konung. Hans bräckliga hälsa och vacklande sinne gör honom till en svag kung, och Henrik förlitar sig på sina närmaste män, spionmästaren Derry Brewer och William de la Pole, hertigen av Suffolk, för att styra riket.

Ändå finns det de som tycker att England måste ledas av en stark kung om landet ska överleva. Richard Plantagenet, hertig av York, är en av dem. Då Englands territorier i Frankrike hotas, och det ryktas om uppror på hemmaplan, växer oron för att Henry och hans rådgivare ska låta landet gå förlorat. Då ett hemligt avtal ingås om att Henry ska äkta en ung fransk adelsdam, Margaret av Anjou, blir farhågorna överhängande.

Medan stormmolnen hopar sig över England belägras kung Henry och hans anhängare både inom och utom landets gränser. Vem, eller vad, kan rädda kungariket innan det är för sent?

Stormfågel är den första delen av Conn Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år.

"Historien drivs framåt av underdogs vars lidande man kommer nära: av Brewer, av Jack Cade, upprorsmakare från Kent som ockuperar London - och av Margret av Anjou (enda kvinnan i boken) som vid 16 års ålder blir drottning, och allt mer tar den politiska makten. Iggulden har skrivit en politisk thriller som lika gärna kunde utspelat sig idag, bortsett från att vapnen är långbågar och yxor istället för maskingevär. Det är omöjligt att inte få hjärtat i halsgropen: ska Brewer klara sig? Margret av Anjou ledde flera slag, men hur? Conn Iggulden väcker gamla mord till liv och gör det så bra." Borås Tidning




Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!