Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 2 december 2016

Boktips Pluto och Stjärnorna av Mia-Maria Lindberg

Pluto och Stjärnorna av Mia-Maria Lindberg


En helt underbar bok som alla borde läsa. Älskade att jag fick lära mig teckenspråk i slutet.


En fin berättelse om hur det är att inte vara som alla andra, att inte kunna höra. Men ändå bli accepterad för den man är. Läs den och sprid den så att många får ta del av den här charmiga och mycket lärorika boken!

Pluto och stjärnorna handlar om Linn, som älskar stjärnor och stjärnsystemet och i vanliga fall sitter på skolbiblioteket och läser böcker om rymden. Men när boken börjar sitter hon i ett väntrum. Linn ska träffa en doktor och undersöka öronen. Pappa är arg och Linn vill inget annat än att gå därifrån. När Linn inte hör vad pappa och doktorn säger, drömmer hon sig iväg till miniplaneten Pluto.

När Linn träffar sköterskan Anna förändras allt. Anna ser Linn med nya ögon och använder teckenspråk. Anna ger även ny information till Linns pappa om teckenspråkets betydelse för språkinlärningen, vilket innebär att pappan öppnar upp för att lära sig teckenspråk i slutet av boken. Linn bär också på en hemlighet. Hon väljer att berätta hemligheten för Anna, men vad kommer Anna att säga?

Pluto och stjärnorna är både en spännande och viktig bok, då den visar ett innanför-perspektiv - hur Linn hanterar kommunikationen i vardagen. Vi ser hur Linn behöver vara steget före och anstränga sig i en auditiv miljö, allt för att koda av meningarna hos de som talar. Som läsare inser vi också hur filosofisk, intelligent och kreativ Linn är, något som hennes pappa inte verkar vara medveten om, då han är alltför fokuserad på att Linn ska höra och tala.

En av kärnfrågorna är: Tänk om det är vi vuxna som behöver ändra vårt språk och sätt att tänka för att kunna möta våra barns behov - och lära känna våra barn på djupet?

Den får fem stjärnor av fem möjliga

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, BookOutlet.se och CDON.COM.


Här kan du träffa mig under höstens signeringar:
3 december 11-13 signerar jag hos Lundins bokhandeln i Karlshamn.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Kim!

Den boken trängde sig före i kön av måste läsa. Att kunna göra sig förstådd är jätteviktigt.

Oma kieli,
oma mieli.

Det var ett Agricolajubileums slogan, som träffade rätt i prick: Eget språk, eget sinne/tankesätt (jag vet inte vad som är bäst). Därför vill jag lära mig många språk för att förstå andra människor.

Teckenspråken är intressanta och det finns så många förutfattade meningar om dem.

Per

Kim M. Kimselius sa...

Hej Per

Vad härligt att höra. Ska bli spännande att höra vad du tycker om boken. Åh, vad fint att du vill lära dig många språk. Jag är likadan.

Tack för din fina kommentar.

Kram Kim :-)

Anonym sa...

Hej Kim!

Jag ska läsa den, lagom lång för en som trängt sig i kön. Tyvärr verkar den inte finnas på så många bibliotek än. Jag hör av mig när jag har läst Plouto och stjärnorna av Lindberg.

Per

Kim M. Kimselius sa...

Hej Per

Du får be ditt bibliotek ta hem den. Då gör du även andra en chans, eftersom de får möjlighet att upptäcka boken.

Det ser jag fram emot.

Kram Kim

MiaMaria sa...

Per!
Eftersom Pluto och stjärnorna ligger på ett litet förlag, är den inte recenserad av BTJ och finns bara på de bibliotek där kunden önskat den. Berätta gärna att du skulle vilja läsa den på ditt bibliotek, och de beställer hem den till dig! ❤️ Det ska bli spännande att se vad du tycker! Med vänlig hälsning, Mia Maria Lindberg

MiaMaria sa...

Ett tips! Är ni nyfikna på teckenspråk, kan ni njuta av min andra bok "Dylan grönöga och jag" (Venaröd förlag), som dessutom är översatt till teckenspråk (länk längst bak). Med vänlig hälsning, Mia Maria Lindberg